Τη φράση «οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν» χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για να στείλει στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι η απειλή της διαγραφής δεν θα τον εμποδίσει να εκφράζει τη γνώμη του και να ζητά εσωκομματικές εκλογές εντός του έτους για ανάδειξη προέδρου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άσκησε σκληρότατη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη. Είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε αυτοκριτική «και δεν μπόρεσε να απαντήσει στα βασικά. Αν δεν μπορεί ο ίδιος να κερδίσει τον Κασσελάκη, πώς θα κερδίσει τον Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης φοβάται και δεν θέλει τις εσωκομματικές εκλογές. «Δεν θέλει να πάει σε εκλογές. Αν ήθελε να πάει στις εκλογές έχει διαμετρικά ο ίδιος εκφράσει δύο αντίθετες απόψεις: Η μία στην αρχή, στην απάντηση σε μένα ότι θα κάνει το 2025 εκλογές και η άλλη που έβγαλε ο ίδιος διαρροή ότι θα κάνει τον Ιούλιο εκλογές. Και νομίζω και τα δύο έχουν τα δικά τους προβλήματα» είπε. 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε οτι χρειάζονται έξι μήνες για να γίνει η διαδικασία της εκλογής με φερεγγυότητα και μεγάλη συμμετοχή από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Στο διάστημα αυτό, πρόσθεσε, θα μπορούσαν να εμφανιστούν ισχυρές υποψηφιότητες αλλά και να γίνει η προετοιμασία του κόμματος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή για την όποια διεύρυνση. Πρότεινε, μάλιστα, να στηθούν οι κάλπες το αργότερο τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κάθε δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος.  

Για το αν το ΠΑΣΟΚ αντέχει διαγραφές, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν ξέρω. Εγώ σας λέω τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το πώς το αντιλήφθηκα εγώ. Εγώ δεν καταλαβαίνω όταν κάποιος του λέει να πάει δημοκρατικά στην εκλογή από τη βάση να λέει ότι "θα πάρω μια απόφαση και μετά θα σας διαγράψω". Δεν το καταλαβαίνω. Προσωπικά δεν νιώθω κανένα φόβο και μου θύμισε αυτό: "Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν", αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το να επικαλείσαι τον φόβο δίνει προοπτική. Νομίζω λοιπόν, ότι αν θεωρεί ότι εμείς θα σταματήσουμε να μιλάμε από τον φόβο της διαγραφής, αυτό είναι λάθος».

Τέλος, ο Οδυσσέας Κωσνταντινόπουλος είπε ότι δεν είναι υπαρκτό το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. «Ακούστε τι λέει ο κ. Παππάς: Ότι "κοιτάξτε να δείτε, εμείς δεν έχουμε και πολύ καλούς αρχηγούς για να γίνουν πρωθυπουργοί στη χώρα και αφού δεν έχουμε καλούς αρχηγούς για να γίνουν πρωθυπουργοί της χώρας και δεν τους ψηφίζει ο κόσμος, ας μαζευτούμε όλοι να βρούμε έναν άλλον τρίτο να τον κάνουμε πρωθυπουργό". Και πιστεύετε ότι η χώρα θα μπορέσει να έχει δύο κόμματα, τα οποία θα έχουν δύο διαφορετικούς προέδρους, θα έχουν έναν άλλον πρωθυπουργό και ότι αυτό θα το εμπιστευτεί ο κόσμος; Υπάρχει, όμως, κάποιο περιθώριο συνεργασίας σε κάποιο επίπεδο, έχω πει την πρότασή μου, όχι όμως, με τον κ. Κασσελάκη» τόνισε.