«Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει τη διαφορά μας και τι πραγματικά αντιπροσωπεύει και σήμερα ο ΣΡΖ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Χ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας, απαντώντας, με αυτόν τον τρόπο, στον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του χαρακτήρισε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη «φθαρμένο». 

Ο κ. Γλαβίνας ανέφερε αναλυτικά στην ανάρτησή του, μέσα από την οποία φάνηκε πως μάλλον χωρίζει άβυσσος τα δύο κόμματα και πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να συζητήσουν πάνω σε ένα κοινό πλαίσιο στο ίδιο τραπέζι: «Αντιμετωπίσαμε συλλογικά την εσωκομματική κρίση στον ΣΡΖ με απόλυτο σεβασμό. Αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς. Όχι από σκοπιμότητα, αλλά λόγω της πολιτικής μας κουλτούρας & ιδιοσυγκρασίας. Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει τη διαφορά μας και τι πραγματικά αντιπροσωπεύει και σήμερα ο ΣΡΖ».

Η επίθεση του Γιώργου Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ και θέλοντας να επικρίνει τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος συχνά καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σε σύμπραξη, μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για το αντίπαλο κόμμα.

Αναφερόμενος στις φήμες περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έβαλε τέλος, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ σχετικά με τις προτάσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Σπίρτζης αν θέλει μπορεί να πάει στο ΠΑΣΟΚ, έχει όλο το ελεύθερο», χαρακτηρίζοντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ ένα «φθαρμένο κόμμα», που δεν έχει κανέναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ να «φορτωθεί αυτό το αρνητικό φορτίο».

«Εμείς πρέπει να μετασχηματίσουμε, να ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν και πολύ καλύτερα» τόνισε, με αισιόδοξια, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες.