Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Σάββατο με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, με την ελπίδα ότι το Κάιρο θα μεσολαβήσει για να τερματιστεί η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε στον αιγύπτιο ομόλογό του «την κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί ο άμεσος τερματισμός της αποτρόπαιης επίθεσης που εξαπέλυσαν τρομοκράτες της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε σύντομες δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι ακλόνητη και δεδομένη, προειδοποιώντας ότι κανένας εχθρός του Ισραήλ δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα η Χαμάς.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε» το Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. «Αυτή δεν είναι η στιγμή για οποιονδήποτε εχθρό του Ισραήλ να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τελεία και παύλα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για μια «τρομερή ανθρώπινη τραγωδία» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.