Στο στίβο της... εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει δυναμικά η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα στον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Κατερίνα Νοτοπούλου δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους και πρέπει άμεσα να διερευνήσουν τα αίτια της ήττας: «Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει προεκλογικά ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης. Οφείλουμε να προβληματιστούμε γιατί δεν μπορέσαμε να ενεργοποιήσουμε όσους μας στήριξαν το 2023». 

Παράλληλα η γνωστή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να ξεκινήσει η συζήτηση για τη σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς. Ωστόσο απορρίπτει τη συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ότι οι θέσεις της δεν εμπίπτουν πουθενά με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνει χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο αυτό συζητώ όλες τις προτάσεις για την υλοποίηση της ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και των προοδευτικών ανθρώπων για σύγκλιση και συνεργασία. (...) Για παράδειγμα, οι διατυπωμένες θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας δεν οδηγούν σε κοινό πολιτικό πλαίσιο ούτε με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ούτε με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.». Παράλληλα αναζητεί πού πήγαν τα ποσοστά του... Γιώργου Παπανδρέου, ευελπιστώντας ότι μπορεί να τα πετύχει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ με μια σύμπραξη δυνάμεων: «Πιστεύω στη συνάθροιση των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου και στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει. Σας θυμίζω το 35% του Αλέξη Τσίπρα το 2015 και το 43% του Γιώργου Παπανδρέου το 2009».

Επιπλέον η ίδια τονίζει με νόημα τη μεγάλη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια συνεννόησης για τα λεγόμενα προοδευτικά κόμματα. Σύμφωνα με την ίδια ο Αλέξης Τσίπρας με το Ίδρυμά του αποδεικνύει ότι είναι ενεργός πολιτικά και μπορεί να αποτελέσει τη συγκολλητική ουσία για τη συνεργασία των κομμάτων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για το κομμάτι της σύγκλισης των κομμάτων και τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου στην κεντροαριστερά, δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σκληρό μήνυμα στον Κασσελάκη 

Καυστικά σχολίασε και τις απειλές του Στέφανου Κασσελάκη περί διαγραφών για όσους διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος. Της χαρακτήρισε γραφικότητες ενώ ισχυρίζεται ότι κάποιοι αναζητούν εσωτερικούς εχθρούς για να καλύψουν την πολιτική τους ανεπάρκεια. Ένα μήνυμα που αν μη τι άλλο αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Γραφικότητες. Όσοι αναζητούν εσωτερικούς εχθρούς στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είτε για να έχουν ρόλο είτε γιατί αδυνατούν να εκφράσουν αξιόπιστη και συγκεκριμένη πολιτική άποψη είτε για προσωπικούς σχεδιασμούς, καταφεύγουν σε διαρροές στοχοποίησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερά έχει πληρώσει πολύ ακριβά τέτοιες πρακτικές, διαχρονικά».

Τέλος κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω τις απολύσεις στελεχών, εννοώντας αυτές του Γιώργου Τσίπρα και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, αναφέροντας ότι αυτές δεν έγιναν τυχαία αλλά επειδή εξέφρασαν διαφορετική άποψη από αυτήν του προέδρου: «Οι συγκεκριμένες απολύσεις δεν έγιναν σε τυχαίο χρόνο ούτε στο πλαίσιο συνολικής αναδιοργάνωσης προσωπικού, πρέπει να ανακληθούν και να συζητηθεί συνολικά το ζήτημα στελέχωσης στα συλλογικά μας όργανα». Δεν αντιμετωπίζει μόνο το ΠΑΣΟΚ φουρτούνες. Στον ΣΥΡΙΖΑ το καζάνι βράζει και πάλι και θα εκραγεί μόλις στη συζήτηση για τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ εισέλθει ενεργά ο Αλέξης Τσίπρας.