Αντάρτικο δημάρχων στην ακύρωση καρναβαλιών

30
ΑΠΕ ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

Την αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού εκφράζουν πολλοί δήμαρχοι πόλεων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 27/2 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ, η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, δήλωσε ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους του νησιού θα γίνουν κανονικά.

Στάση αναμονής τηρούν οι δήμαρχοι Ξάνθης και Ρεθύμνου καθώς όπως δηλώνουν εκκρεμεί τηλεφωνική επικοινωνία ή επίσημη ενημέρωση για τις αποφάσεις  της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Στην Πάτρα ήδη προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση στις 17:30 απόγευμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι .

Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η ακύρωση των εκδηλώσεων του πατρινού καρναβαλιού και εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Επίσης, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής νομού Αχαΐας.

Η καθολική απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων αναμένεται να έχει και την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπογραφή του οποίου δεσμεύει όλους τους δημάρχους της χώρας