Την ανακοίνωση που έκανε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα σχολίασε θετικά με ανάρτησή του στο X ο καθηγητής πανεπιστημίου, δικηγόρος και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αποτελεί ορθή επιλογή γιατί συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος και συγχρόνως προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας γίνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτικής Επιχείρησης Prosperity Guardian (Διαφύλαξη της Ευημερίας) στην Ερυθρά Θάλλασα για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή, στο πλαίσιο διεθνούς ναυτικής δύναμης που θα συμμετέχει στις εκεί επιχειρήσεις.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αναπτύσσονται μετά και τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία, γεγονός που έχει δημιουργήσει παγκόσμια αναταραχή για την πορεία του εμπορίου. 

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου: 

«Η συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη διεθνή επιχείρηση προστασίας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί ορθή επιλογή γιατί συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος και συγχρόνως προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα».