Αναστολή συμβάσεων εργασίας: Δυνατότητα νέας παράτασης έως τις 30/9

21
Pixabay

Το υπουργείο Εργασίας δίνει τη δυνατότητα νέας παράτασης της αναστολής συμβάσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου και σε άλλους κλάδους πλην του τουρισμού και των μεταφορών, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να λάβουν οι εργαζόμενοι την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ.

Τα νέα μέτρα στήριξης που θα συμπεριληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφορούν τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του επισιτισμού, πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και κάθε άλλου πληττόμενου κλάδου.

Εκτιμάται ότι αφορούν 330.000 εργαζόμενους και η δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 180 εκατ. ευρώ για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης και σε επιπλέον 110 εκατ. ευρώ για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα σε άλλη διάταξη θα προβλέπεται και τέταρτο ρετούς στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη περισσότερων εργαζόμενων στο πρόγραμμα.

Μέχρι σήμερα για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα πρέπει να είχε ενεργή σύμβαση πλήρους απασχόλησης κατά την 30η Μαίου 2020 με αποτέλεσμα να αποκλείονται χιλιάδες υπάλληλοι σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις που προσλήφθηκαν τους θερινούς μήνες.

Πλέον, στο πρόγραμμα θα μπορούν να εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει ενεργή σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης, κατά την ημερομηνία αίτησης της επιχείρησης για ένταξή του στο μηχανισμό.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr