Άναψαν τα αίματα στη ΓΣ των μετόχων της easyJet – “Νοθεία καταγγέλλει ο Στέλιος Χατζηϊωάννου

by news

Για “νοθεία ” στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της easyJet και για αποτέλεσμα που έκριναν οι “αχυράνθρωποι” της Airbus που ελέγχουν μέρος των μετοχών της easyJet κάνει λόγο ο ιδρυτής και μεγαλύτερος μέτοχος του αερομεταφορέα (34%) Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

Σε δήλωσή του, σε συνέχεια της ψηφοφορίας, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, τονίζει μεταξύ άλλων:

“Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί νοθεία, καθώς τουλάχιστον το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών “αχυρανθρώπων” που ελέγχονται από την Airbus και άρα αποτελούν μέλη που μεροληπτούν υπέρ της Airbus και κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας. Εάν αφαιρεθούν από την ψηφοφορία οι 60 εκατ. μετοχές που ελέγχονται από την Airbus, τότε η πρόταση του Στέλιου Χατζηιωάννου θα είχε υπερψηφιστεί με 134 εκατ. μετοχές υπέρ και 120 εκατ. κατά”.

Επιπλέον, δηλώνει πως δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια να αποκαλύψει αυτούς τους “αχυρανθρώπους” και θα “αποδείξουμε ότι αυτές οι μετοχές δεν θα έπρεπε να συνυπολογίζονται, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπαγορεύουν οι κανόνες που ισχύουν για τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange Listing Rules)”. Τέλος, επισημαίνει πως θα συνεχίσει την αναζήτηση των αιτιών “πίσω από αυτήν την ύποπτη σχέση μεταξύ των αχρείων της easyJet και της Airbus” υποστηρίζοντας πως η εκστρατεία του για την εύρεση πληροφοριοδότη με αμοιβή 5 εκατ. λίρες Αγγλίας, έχει ήδη αποφέρει μερικά πολύ χρήσιμα αποτελέσματα.

“Εάν αποδειχθεί ότι η συμφωνία με την Airbus είχε βασισθεί σε παράνομες δοσοληψίες, τότε μπορεί να ακυρωθεί το συμβόλαιο και να υποβληθεί αγωγή κατά της Airbus για αποζημίωση, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο και την αξία της easyJet ως εταιρείας” δηλώνει ο Στέλιος Χατζηιωάννου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα