Νέο κοστούμι με παλιές ιδέες για τον Κασιδιάρη

257

Ο Ιζνογκούντ της Χρυσής Αυγής που ποτέ δεν κατάφερε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη Μιχαλολιάκου αλλά περιορίστηκε στο ρόλο του πρωτοπαλίκαρου, έβαλε νέο κοστούμι και έγινε κομματάρχης, ή ακριβέστερα κινηματάρχης!

Έκλεψε το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου (η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες) παραποιώντας το περιεχόμενο του, έβαλε γραβάτα και παρουσίασε πρόγραμμα 10 σημείων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η περιβόητη δήλωση Κίσινγκερ για τις ρίζες των Ελλήνων η οποία όμως ποτέ δεν έγινε. Μικρή σημασία έχει για τον Ηλία της Χρυσής Αυγής. Γιατί ότι και να κάνει πάντα θα είναι ο Κασιδιάρης, το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τα υπόλοιπα εννέα σημεία του προγράμματός γεμάτα αοριστίες και ευχολόγια. Άλλωστε ποιος άλλος από μια πιο «σοβαρή» Χρυσή Αυγή μπορεί να είναι ο στόχος του ιδρυτή(;) του κινήματος Έλληνες;

Προς ώρας το κίνημα είναι μονοπρόσωπο. Ηλίας και τέλος. Το τι υποστηρίζει στο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωσή του μικρή σημασία έχει. Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι υπόδικος στη δίκη της Χρυσής Αυγής και, σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο, «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει το πλαίσιο δράσης της Χρυσής Αυγής» ως άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Εκείνα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι:

Τον Ιανουάριο του 2005 ο Κασιδιάρης ήταν μέλος του ακροατηρίου μιας συναυλίας νεοναζιστικών συγκροτημάτων που είχε οργανώσει και διαφημίσει μέσω των εντύπων της η ΧΑ, στην οποία παρίστατο η ηγεσία της ΧΑ. Οι παριστάμενοι εκφωνούσαν νεοναζιστικά συνθήματα και χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ έψαλλαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο και τον εθνικό ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας και ύψωσαν τη σημαία της Βέρμαχτ και των Ες-Ες. Τον επόμενο μήνα ο Κασιδιάρης έγραψε στην εφημερίδα της ΧΑ το σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Ροκ για την Πατρίδα!», στο οποίο εγκωμίαζε ένα ρατσιστικό τραγούδι ενός γερμανικού συγκροτήματος που συμμετείχε στη συναυλία.

Έχει γράψει άρθρα υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ  και του Ναζισμού ενώ δηλώνει και αρνητής του Ολοκαυτώματος. Επίσης μέσα στη Βουλή έχει διαβάσει αποσπάσματα από το πλαστό αντισημιτικό κείμενο των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών.

Το 2012 φέρεται να εόρτασε μαζί με άλλα μέλη της ΧΑ το χειμερινό ηλιοστάσιο και να φωτογραφήθηκε κρατώντας την πολεμική σημαία (Reichskriegsfahne) του Γ’ Ράιχ και χαιρετώντας ναζιστικά. Η φωτογραφία με τον Κασιδιάρη να κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ βρέθηκε αποθηκευμένη στο κινητό του τηλέφωνο και τον Ιούνιο του 2018 προβλήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Φέρει τατουάζ μια σβάστικα στον αριστερό ώμο η οποία κατά δήλωσή του είναι «πανάρχαιο και αιώνιο σύμβολο της Ελληνικότητας». Σε φωτογραφίες από ένα ταξίδι του στην Αγγλία που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό νεολαίας της ΧΑ Αντεπίθεση εμφανίζεται με τα μέλη του ρατσιστικής και νεοναζιστικής θεματολογίας συγκροτήματος Whitelaw φορώντας μπλούζα με λογότυπα των S.S.

Καημός του Ηλία δεν είναι η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες και να μην επιτρέπει εξωτερικές παρεμβάσεις (αυτό είναι το νόημα του κλεμμένου συνθήματος). Καημός του Ηλία είναι από την Ελλάδα να εξαφανιστούν αλλοδαποί κάθε εθνικότητας, γκέι κάθε εθνικότητας και οτιδήποτε ενοχλεί την αμφίβολη αισθητική του.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr