Η επιλεκτική αμνησία Πολάκη

168
Παύλος Πολάκης: Ο Ταλιμπάν του Τσίπρα έχει άποψη και για την Παιδεία! tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Για την καλή μνήμη του περηφανευόταν μετά το επεισόδιο στην προανακριτική επιτροπή ο Παύλος Πολάκης μεταφέροντας τα όσα είχαν συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες. Μάλιστα αξιοποίησε την ευκαιρία για να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στον Γιάννη Στουρνάρα σχολιάζοντας πως η πιστότητα των διαλόγων που μετέφερε αποτελεί απάντηση και στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα που δεν μπορούσε να πιστέψει πως μπορούσε να θυμάται όσα είχαν πει από τηλεφώνου.

Μέσα στην επιτροπή όμως η μνήμη του Πολάκη αποδείχθηκε ασθενής (μάλλον επιλεκτική, κατά τα καλά και συμφέροντα) και χρειάστηκε να επιστρατευθεί ηχητικό ντοκουμέντο για να του την φρεσκάρει. Υποστήριξε ο κολλητός του Τσίπρα ότι ποτέ δεν είχε αναφερθεί στον Ανδρέα Λοβέρδο κατά την ομιλία του σε κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που είχε πει ότι θα πρέπει να μπουν κάποιοι φυλακή. Μόνο που ο Μπιάγκης από το Κίνημα Αλλαγής είχε πάει προετοιμασμένος:

Δ.Μπιάγκης: Στις 14 Οκτωβρίου του 2018 μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχατε πει ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κάποιους φυλακή».

Την ίδια ημέρα είπατε επίσης ότι «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος». Πώς είχατε τέτοια βεβαιότητα; Με ποια στοιχεία είπατε κάτι τέτοιο;

Π.Πολάκης: Εγώ ό,τι έλεγα ήταν με βάση τα δημοσιεύματα. Εγώ όσα έγραφαν είπα.

Δ.Μπιάγκης: Ναι αλλά κατονομάσετε τον Ανδρέα Λοβέρδο

Π.Πολάκης: Όχι ονόματα δεν είπα.

Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δ.Μπιάγκης ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π.Πολάκη που ονοματίσει τον Α.Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

Ακολουθεί το κείμενο:

Απομαγνητοφώνηση από ομιλία Π.Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 14.10.2018

«… Η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη στη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να αποδεχθούν κάποια πράγματα που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Γιατί πρέπει να υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση ;

Γιατί πρέπει να υπάρχει; Ένα στάδιο.

Δεύτερο, γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση ή ανάκριση έξι χρόνια ;

Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος. Έτσι, είναι έξω ο Λοβέρδος, γιατί κάνει ένας εισαγγελέας προανάκριση έξι χρόνια. Γιατί δεν μπαίνει ένα όριο, έξι μηνών; Γιατί πρέπει να υπάρχουνε αναβολές μετά από ενάμιση χρόνο σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος; Ας βάλουν ένα μήνα για την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, για να επιταχύνουν την εκδίκαση, όπως έγινε στην Ισπανία.

Τα έχουνε κάνει θάλασσα, κοιτάτε να δείτε αυτά… Λοιπόν, αυτές τις πολιτικές αλλαγές πρέπει να τις δούμε πολύ συγκεκριμένα και να τις προτείνουμε, να επισπεύσουμε…».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr