Μετά το θυελλώδες συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι έριξε γέφυρες στην Ολγα Γεροβασίλη προκειμένου να βρεθεί ένα μίνιμουμ συνεννόησης, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να φτάσει χωρίς προβλήματα μέχρι τις ευρωεκλογές.

Οι δυο τους δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο στην οδό Αρχελάου, στο Παγκράτι, ραντεβού που κανόνισαν, όπως όλα δείχνουν, όταν συναντήθηκαν στην πορεία για τα Τέμπη. Εκεί, ως γνωστόν, χωρίς καμία ενσυναίσθηση σχετική με το κλίμα της ημέρας, «συνελήφθησαν» από τους τηλεοπτικούς φακούς να χαμογελούν πλατιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, το κλίμα στο δείπνο ήταν πολύ καλό. Μάλιστα, ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να περιοδεύσει στην Αρτα, εκλογική περιφέρεια της Ολγας Γεροβασίλη. Το δείπνο ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και ολοκληρώθηκε κατά τις 11, ενώ στη συνέχεια ο Κασσελάκης με τον σύζυγό του και άλλη παρέα, συνέχισαν σε άλλο μαγαζί για ποτό.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος θέλει με κάθε τρόπο να εξομαλυνθεί η τεταμένη και έκρυθμη κατάσταση στο εσωκομματικό πεδίο, υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων. Στην τελευταία μέτρηση της MRB η πρόταση Τσίπρα επικροτείται από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι στο συνέδριο απορρίφθηκε και μάλιστα πανηγυρικά.