Αμυράς: Παρουσίασε τη φιλόδοξη πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης στους εκπροσώπους του ΟΗΕ

by news

«Τώρα είναι η στιγμή που ο κάθε πολίτης της κάθε χώρας καλείται να εφαρμόσει πράσινες πρακτικές στην καθημερινότητά του προς όφελος των οικοσυστημάτων, της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης». Με αυτά τα λόγια ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, απευθύνθηκε χθες στην ολομέλεια της 5ης Συνόδου της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός παρουσίασε στους εκπροσώπους των κρατών-μελών τη φιλόδοξη πράσινη ατζέντα της Ελληνικής Κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στο εθνικό σχέδιο αναδασώσεων, την απολιγνιτοποίηση της οικονομίας, τη μετάβαση στην κυκλική και πράσινη οικονομία και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του, ο κ. Αμυράς τόνισε τη σημασία να επιτευχθεί μια παγκόσμια συναίνεση για τα οικουμενικά ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της βιωσιμότητας και προσκάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διαδραματίσει τον ρόλο του καθοδηγητή στη μεγαλειώδη αυτή παγκόσμια προσπάθεια που κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα