Οι σχέσεις Κασσελάκη-Τσίπρα έχουν διαρραγεί πλήρως. Από το «μιλάμε τρεις φορές την εβδομάδα», που δήλωνε πριν φύγει για τις ΗΠΑ, στο «η σχέση μας είναι αμιγώς πολιτική» μεσολάβησαν αναρτήσεις, διαρροές, εκατέρωθεν καρφιά ακόμη και απειλές που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επαναλαμβάνοντας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ότι είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ακόμη και με αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε και κάτι ακόμη: ότι θα είναι υποψήφιος εφόσον ο πρώην πρόεδρος θέλει να επανέλθει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά μάζεψε το «έλα ν' αναλάβεις και θα είμαι στρατιώτης», που ανέφερε σε μια από τις αναρτήσεις του που έβαλαν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, σημειώνοτας πως εννοούσε ότι αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει θα τεθεί θέμα εσωκομματικών εκλογών και όχι παράδοσης της ηγεσίας όπως φάνηκε ότι ήταν η αρχική του πρόταση.

Στη συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε ότι βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος από τον Αλέξη Τσίπρα. Αρκεί να σημειωθεί ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως «δεν γνωρίζω να υπάρχει μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ» και όχι ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρχε μαύρο χρήμα, φράση που θα έκλεινε το θέμα με τον προκάτοχό του.

Εμφανίζεται δηλαδή να το κρατάει ανοιχτό για λόγους που παραμένουν άγνωστοι και που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μηνύματα προς τον προκάτοχό του και όποιον από το περιβάλλον του τον αμφισβητεί ή προτίθεται να τον αμφισβητήσει...