Με τους αγρότες να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και την αντιπολίτευση να προχωρά σε ανέξοδες υποσχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε χθες, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ότι «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και διατήρησε στην πατρίδα μας τους ίδιους πόρους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική όταν αυτοί μειώθηκαν για άλλες χώρες».

«Θυμάμαι, προσωπικά έκανα αυτή την διαπραγμάτευση», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός θύμισε και κάτι άλλο, με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, ότι «ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων».

Ποιες ήταν αυτές; «Στο όνομα της αναζητούμενης και επιθυμητής οικολογικής μετάβασης της γεωργίας, να περιοριστούν πολύ οι εκτάσεις που καλλιεργούνται, να μειωθούν ενισχύσεις, να αυστηροποιηθούν οι τρόποι παραγωγής. Για όλα αυτά, για τα οποία σήμερα εν πολλοίς δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες. Γιατί η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά ειδικά στον πρωτογενή τομέα πρέπει να γίνει με προσοχή και με μέτρο», τόνισε ο πρωθυπουργός.