Αλεξιάδης: Ο σοσιαλισμός “θέλει” αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης

by Manifesto

«Προϋπόθεση για τον Σοσιαλισμό είναι άσκηση φορομπηχτικής πολιτικής» σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδη, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την κριτική πως την περίοδο διακυβέρνησης της αριστεράς εξοντώθηκε η μεσαία τάξη, θέση που έχει υποστηρίξει με ακατάλληλη φρασεολογία ο Παύλος Πολάκης.

Επί των ημερών μας «ούτε υπερφορολογήθηκε» ούτε «επιβαρύνθηκε η μεσαία τάξη». Αυτό είναι μια προπαγάνδα των αντιπάλων, που δυστυχώς τσιμπάνε και κάποιοι δικοί μας» αναφέρει ο Τρύφων Αλεξιάδης στο ηχητικό απόσπασμα που μεταδόθηκε από την εκπομπή secret στα Παραπολιτικά με τον Παναγιώτη Τζένο.

Μάλιστα, όπως εξηγεί στους συντρόφους του, «πρέπει να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση ως ποσοστό του ΑΕΠ, για να μην βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», θέση που είχε πάντοτε το κόμμα από την εποχή του ΣΥΝ.

«Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία για κοινωνικές δαπάνες κτλ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα για να κάνουμε καλύτερη διαχείριση του δημοσίου» αναφέρει ο κ. Αλεξιάδης.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα