Αλέξη, πες αλεύρι. Η Prorata σε γυρεύει!

by Manifesto

Τα είχαν χύμα (στον ΣΥΡΙΖΑ), τους ήρθαν και τσουβαλάτα (τα νούμερα της Prorata).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που έκανε η Prorata, για λογαριασμό της εφημερίδας “ΕφΣυν”, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα με άνοδο 1,5% σε σύγκριση με τον περασμένο Απρίλιο και ποσοστό 34,5% αναδεικνύεται η Ν.Δ.

Δεύτερος και καταϊδρωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ (με ανεμική άνοδο 0,5%) με 24,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7% (από 6%), το ΚΚΕ με 4%, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜέΡα25 με 2,5%. Αλλο κόμμα αναφέρει ότι θα ψήφιζε το 8%, ενώ μεγάλη και πιο συγκεκριμένα στο 16,5% παραμένει η δεξαμενή των αναποφάσιστων (μειωμένη πάντως κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση).

Πρώτη παρατήρηση: Θα περιμένουμε να δούμε αν ο λαλίλαστος, κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ, οι τσιπροπολάκηδες και οι τσιπροκαρτεροί θα βγουν και θα καταγγείλουν την εταιρία ως “όργανο” της κυβέρνησης, να πουν για “λίστες Πέτσα”, να πάνε το θέμα στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης, κι άλλα τέτοια χαριτωμένα που λένε και κάνουν για όλες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων που δείχνουν αυτό που δείχνει και η Prorata: “Μουλάρι ο Αστραχάν”, που έλεγε κι ο λατρεμένος Θανάσης Βέγγος.

Σύμφωνα με την ανάλυση του επικεφαλής Πολιτικών Ερευνών της Prorata, Αγγελου Σεριάτου “η Ν.Δ. υπερέχει έναντι του βασικού της αντιπάλου σε όλους τους δείκτες”, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “τα πράγματα μοιάζουν ενδεχομένως πιο δύσκολα, λόγω της σταθεροποίησης των ποσοστών του οριακά πάνω από το 24%”.

Δεύτερη παρατήρηση: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, τόσο θα βλέπει με τα κιάλια το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Συμπερασματικά, καλές είναι οι κορώνες, ο λαϊκισμός, ο σανός, τα fake news και τα (κρητικά) γκαρίσματα, αλλά αυτά “σύντροφοι”, πλέον, δεν πουλάνε.

Το 2014 και το 2015 έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας: χάρη στο λαό και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατάφεραν το 2019 να νικήσουν το “τέρας” του λαϊκισμού!

Και για να θυμηθούμε και τον Ανδρέα Παπανδρέου, που επί ματαίω πασχίζει να αντιγράψει ο Τσίπρας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα