Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρώην πρωθυπουργού από τη θέση του βουλευτή.
Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο», ενώ τόνισε πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα μνημόνια που οδήγησαν την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη θέση», περιγράφοντας την πορεία αυτή ως «κατατηφόρα».
Σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: «Άνθρωποι τέτοιοι θα πρέπει να πάνε και να γονατίσουν μπροστά σε ένα δεσπότη και να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έχουν κάνει σε βάρος της Ελλάδας».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του «προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν σωτήρες της Ελλάδας και σαν να κάνουν μια μεγάλη θυσία όπως αυτή η παραίτηση», σημειώνοντας πως «έχει αμαρτία για τη σημερινή κατάσταση».