Πριν από λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ χάλασε τον κόσμο για τις παρεμβάσεις που έγιναν στην Ακρόπολη έχοντας ως μοναδικό στόχο να χτυπήσει πολιτικά την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στη διεθνή εικόνα της χώρας. Την απάντηση έδωσε ένας επισκέπτης από το εξωτερικό ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. 

Ο γνωστός blogger Κόρι Λι ο οποίος μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο ανέβηκε στην Ακρόπολη και δήλωσε υπερ-εντυπωσιασμένος από την προσβασιμότητα που παρέχεται στα άτομα με αναπηρία.  Ο Κόρι Λι έχει επισκεφθεί περισσότερες από 40 χώρες και αναρτά στο TikTok βίντεο με τις εμπειρίες του. Περιγράφει πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση και οι επισκέψεις σε διάσημα αξιοθέατα για τους ανθρώπους που μετακινούνται με αμαξίδιο.

«Σήμερα ήταν μία σπουδαία ημέρα στην Ακρόπολη της Αθήνας, στην Ελλάδα. Έμεινα υπερ-εντυπωσιασμενος με την προσβασιμότητα για αναπηρικά αμαξίδια, ειδικά με δεδομένο ότι πρόκειται για ιστορικό χώρο. Εάν βρεθείτε στην Αθήνα, πρέπει σίγουρα να το επισκεφτείτε» έγραψε ο Λι στο TikTok. 

Στο βίντεο που ανήρτησε, επισημαίνει ότι έχει εγκατασταθεί ανελκυστήρας πλαγιάς με τον οποίο όσοι έχουν κινητικές δυσκολίες μπορούν να φτάσουν γρήγορα και εύκολα στον αρχαιολογικό χώρο, απολαμβάνοντας «εντυπωσιακή» θέα κατά τη διάρκεια της ανάβασης. Στη συνέχεια, λέει ότι η Ακρόπολη διαθέτει «πραγματικά ομαλές, στρωμένες διαδρομές» που ήταν εξαιρετικές. Αυτή ήταν και η καλύτερη απάντηση στις φωνές του ΣΥΡΙΖΑ για «τσιμεντοποίηση» και κακοποίηση της Ακρόπολης...

@curbfreecorylee Today was a great day at the Acropolis in Athens, Greece! 🇬🇷 I was super impressed with the wheelchair accessibility, especially with it being such a historic site. If you’ll be in Athens, this should definitely be a must-do! [We’re in Greece this week for the 6th annual Curb Free Group Trip, and this trip is in collaboration with @Wheel the World] ♿️ #acropolis #acropolisofathens #athensgreece #wheelchairtravel #wheelchairtrip #accessibletravel #wheelchair #wheelchairlife #wheelchairuser ♬ original sound - Cory Lee