Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, Γιώργος Πολύζος που αφορά το πλέον απλό και λαϊκό έδεσμα των Ελλήνων. Το σουβλάκι!

Με βάση τα όσα είπε ο κ. Πολύζος, από την Πρωτομαγιά το τυλιχτό σουβλάκι θα πωλείται από όλα τα ψητοπωλεία της χώρας προς 3 ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα η τιμή του κυμαίνεται από 2 έως και 2,20, κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση του πλέον λαϊκού φαγητού των Ελλήνων θα αυξηθεί ακόμη και κατά 50%!

Αυτό, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ψητοπωλών, οφείλεται στην αύξηση της τιμής του κρέατος διεθνώς η οποία φτάνει το 30% και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί τους συναδέλφους του στην απόφαση να υπάρξει αύξηση στην τιμή προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

«Θα κάνουμε αυξήσεις για να διασφαλίσουμε την ποιότητα» είπε ο κ. Πολύζος μιλώντας για αύξηση της τάξης του 10-15% «καθώς το μεγαλύτερο βάρος θα το απορροφήσουμε εμείς». Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο Γιώργος Πολύζος.