Τα τρία νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας θα εξεταστούν ως προς τη γνησιότητά τους. Εντούτοις προστίθενται στη δικογραφία το σύνολο της οποίας έχουν υπόψη τους τόσο ο εφέτης ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση όλων των πτυχών της τραγωδίας των Τεμπών όσο και οι εκπρόσωποι των οικογενειών των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων που έσπευσαν να εργαλειοποιήσουν από την πρώτη στιγμή αυτήν την τραγωδία, ειδικά μετά τα τελευταία μεγάλα συλλαλητήρια και την αντίδραση των πολιτών που ζητούν την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς όμως υπαίτιους.
Στα συλλαλητήρια πήγε κόσμος που δεν είχε στόχο αυτό που τα πολιτικά κόμματα έσπευσαν να υποστηρίξουν, δηλαδή την πτώση της κυβέρνησης. Αυτό είναι στόχος των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μόνο, είτε βρίσκονται στα αριστερά της κυβερνώσας παράταξης είτε στα δεξιά. Το λένε τα ίδια τα κόμματα.
Μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας επανεμφανίστηκε να μιλήσει για κράτος δικαίου και… Δικαιοσύνη, αν και υπήρξε πρωθυπουργός μιας συγκυβέρνησης που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις ακόμη και των δικαστικών λειτουργών. Ίσως ήταν η περίοδος με τις περισσότερες ανακοινώσεις που βγήκαν ποτέ από την πλευρά τους.
Το θέμα είναι ότι στο παιχνίδι μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, που στο παρελθόν βρέθηκε στο στόχαστρο αυτών ακριβώς των ακραίων συμπεριφορών. Κινείται σε μια λογική ενός «ανένδοτου» αγώνα δήθεν κάθαρσης με στόχο, όπως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει, να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αν και δεν ζητάει ευθέως εκλογές.
Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, προτίθεται να καταθέσει και πρόταση δυσπιστίας βάζοντας δίπλα στην τραγωδία των Τεμπών και το ζήτημα των… παρακολουθήσεων με το οποίο κινείται στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια παρά τις διαψεύσεις και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Τα περί «ψυχικής συνδρομής» ήρθαν απλά για να αναδείξουν την εργαλειοποίηση. Που, αν επιβεβαιωθεί από τις έρευνες της Δικαιοσύνης, δύσκολα θα συγχωρηθεί από τους πολίτες.