Tη διαβεβαίωση ότι τα μηνύματα των ευρωεκλογών έχουν αποκωδικοποιηθεί από την κυβέρνηση, η οποία έχει ξεκινήσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως η φορολόγηση 30% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επαφή όχι μόνο με ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και τις τοπικές οργανώσεις, αλλά και με όλα τα μέλη της κοινωνίας. «Πρέπει να βγούμε από τα γραφεία και να ακούσουμε τα παράπονα, προφανώς και δεν τα κάνουμε όλα τέλεια. Όμως ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι ένας μαέστρος που κρατά με αποτελεσματικό τρόπο την μπαγκέτα, και όπου χρειάζεται δίνει τον τόνο να τρέξουν πιο γρήγορα τα πράγματα. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, όλοι είμαστε χρήσιμοι για την πολιτική» είπε. 

Σε ερώτηση για το αν επικρατεί ανησυχία στην Πειραιώς για τη στροφή του κόμματος προς το Κέντρο και την παρέμβαση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση τη Δευτέρα, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλείται διαρκώς τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας μιλάει για τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της ως μια παράταξη που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, χωρίς να κοιτά δεξιά, αριστερά και στο κέντρο. «Αυτό ακριβώς υπηρετεί ο πρωθυπουργός, για αυτό και εξασφάλισε υψηλά ποσοστά, τα οποία όμως δεν είναι δεδομένα» πρόσθεσε.