Στην Αθήνα αναμένεται να έρθουν με τα τρακτέρ οι αγρότες την ερχόμενη Τρίτη, πιθανότατα το βράδυ, όπως αποφάσισαν μετά την πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για στήριξή τους, κάτι που η κυβέρνηση έχει αποκλείσει μετά τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε.

Στο μεταξύ, όσοι αγρότες μείνουν πίσω στα μπλόκα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων. Συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Πάντως, σε συνέντευξή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σημείωσε πως εάν υπάρξουν έκνομες ενέργειες, «θα αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο της δημόσιας τάξης». Και τέτοια, έκνομη δηλαδή, ενέργεια είναι η παρακώλυση των συγκοινωνιών, προειδοποίησε.

Οι αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν σε επαφές με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να επιτραπεί η είσοδος των οχημάτωνστην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι άμεσα θα πρέπει τα μπλόκα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, και να διατηρήσουν την ένωση τους. «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Πιστεύουμε πως μέσω της συνέχισης του αγώνα θα έχουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή, αλλά και το λαό της πρωτεύουσας να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκέντρωση ως δική του συγκέντρωση. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια», είπε.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί. «Μετά την προχθεσινή δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των αγροτών σε συνέχεια των όσων εξαγγέλθηκαν και τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα παρερμηνείας. Προφανώς θα υλοποιήσει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μεγάλη σημασία έχει η συνέπεια έργων και λόγων» αποσαφήνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης χθες.