Συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο οι αγρότες προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α).

Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει και εάν δεν θα μπορούσε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα θα την ζητήσουν για την Τρίτη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή την πρόθεσή της για διάλογο, με ανοιχτούς όμως δρόμους. «Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος» τόνισε χαρακτηισιτκά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος  Μαρινάκης, στο One Channel και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Επεσήμανε πως «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».

Επιπλέον σημείωσε ότι «είμαστε σε μια καλή διαδικασία διαλόγου. Αναμένουμε από τους αγρότες, τους εκπροσώπους τους, δηλαδή, ποιοι είναι αυτοί που θα έρθουν και ποιους εκπροσωπούν. Να ξέρουμε δηλαδή με ποιους θα συνομιλήσει ο πρωθυπουργός. Θα ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουνε, το λέμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, όμως, μπορούμε να συζητήσουμε για κάποιες διευκολύνσεις, για παράδειγμα στον τρόπο που θα δοθεί η επιστροφή για τρίτη χρονιά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τα αιτήματα που αφορούν στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων που γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη από την κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Mάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ,είπε ότι η  συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες δεν θα γίνει τη Δευτέρα. Η συνάντηση θα γίνει αλλά ο ακριβής χρόνος της οποίας θα προσδιορισθεί, συμπλήρωσε. Δεν απέκλεισε να γίνει την Τρίτη εξ άλλου. Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε τη μετάθεση της συνάντησης λέγοντας ότι πρέπει να προσδιορισθεί από την πλευρά των αγροτών η σύνθεση της αντιπροσωπείας τους. Αλλά και από την πλευρά της κυβέρνησης να ωριμάσουν αυτά που σκέφτεται και τι έχει να συζητήσει μαζί τους, προσέθεσε.