Αν ένα κόμμα, βάσει των δημοσκοπήσεων, έχει τις προϋποθέσεις να κάνει την έκπληξη στις ερχόμενες ευρωεκλογές, αυτό είναι η Φωνή Λογικής. «Το Μανιφέστο» συνομίλησε με την πρόεδρο του κόμματος Αφροδίτη Λατινοπούλου για τις θέσεις της Φωνής Λογικής, για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, καθώς και για τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους Ευρωπαίους πολίτες, όπως η ακρίβεια και η ασφάλεια.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου βαδίζει στα πρότυπα της Μαρίν Λεπέν σε αντιστοιχία στην Ελλάδα;
Σίγουρα θαυμάζω νέες δυναμικές γυναίκες όπως η κυρία Μελόνι ή η κυρία Λεπέν που δεν φοβούνται να δηλώσουν συντηρητικές και με κώδικα αξιών που έχει στις πρώτες θέσεις τη θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένεια. Ομως προσωπικά βαδίζω τον δικό μου δρόμο αποκλειστικά, χωρίς να έχω ως φάρο ή πρότυπο κάποιον άλλον σύγχρονο πολιτικό. Θαυμάζω, πάντως, κάθε πολιτικό που αγαπάει πραγματικά την πατρίδα του και τους πολίτες του και τους βάζει πάνω απ' όλα και απ' όλους.
Ποιες είναι οι βασικές θέσεις με τις οποίες πολιτεύεται η Φωνή Λογικής;
Είναι πολλές. Ως πιο βασικές είναι το τέλος της ανομίας παντού (από τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας έως τις γειτονιές μας), φραγμός στη λαθρομετανάστευση, να σταματήσουμε την ισλαμοποίηση της χώρα μας, να έχουμε δυνατή εξωτερική πολιτική, αποδόμηση της παράνοιας της woke κουλτούρας, τέλος στην υιοθεσία από τους ομοφυλόφιλους, χαμηλοί φόροι και φορολογία ώστε να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και, φυσικά, περιορισμοί των καρτέλ της αγοράς που δημιουργεί μία εκρηκτική ακρίβεια, με συνέπεια να μένει «μεγάλο υπόλοιπο μήνα στο τέλος του μισθού». Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια στη χώρα είναι το δημογραφικό και η συνεχιζόμενη φυγή της γενιάς μου για δουλειά στο εξωτερικό, αλλά την κυβέρνηση ουδόλως την απασχολεί. Αντίθετα, προτεραιότητα είχε να γίνεται μανούλα ο κάθε «Βαγγέλης». Ομως για να αποκτήσει κάποιος ολοκληρωμένη άποψη για τη Φωνή Λογικής, τον καλώ να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας (fonilogikis.gr), όπου θα βρει ολοκληρωμένες όχι μόνο θέσεις, αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση κάθε σημαντικού θέματος που τον απασχολεί.
Η ακρίβεια και η ασφάλεια είναι, βάσει μετρήσεων, τα μεγαλύτερα ζητήματα των Ευρωπαίων πολιτών σήμερα. Τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να κάνει σε αυτούς τους δύο τομείς η Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν το έχει κάνει;
Απειρα πράγματα. Κατ’ αρχάς είναι βασική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα ισόβια να είναι το πολύ 30 έτη φυλακής. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Χθες. Τα ισόβια οφείλουν να είναι ισόβια. Η λαθρομετανάστευση έχει επηρεάσει ως προς την αύξηση της εγκληματικότητας. Φανατικοί ισλαμιστές μπορούν να δολοφονήσουν ή να βιάσουν δίχως τύψεις. Απέλαση και παραδειγματικές ποινές και φυσικά επτασφράγιστα σύνορα. Το ίδιο πολλά μπορούν να κάνουν για την ακρίβεια. Βέβαια, καμία χώρα δεν μαστίζεται τόσο από την ακρίβεια όσο η Ελλάδα, γιατί εδώ δεν λειτουργεί κανένα θεσμικό πλαίσιο, κανένας κανόνας, ζούμε και πορευόμαστε με τα καρτέλ, το «νόμο του ισχυρού», και η κυβέρνηση είναι απλός θεατής και κάνει διαπιστώσεις αντί να δίνει λύσεις.
Ως Αφροδίτη Λατινοπούλου, είστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως συμμαχίας;
Φυσικά και είμαι θεωρητικά υπέρ. Αλλά με καθορισμένο πλαίσιο πως κάθε κομμάτι της Ελλάδας είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αν απειληθεί από οποιονδήποτε γείτονα (όπως γίνεται σχεδόν καθημερινά από τους γείτονές μας) τότε θα ορθώσει ανάστημα και θα σταθεί δίπλα μας. Οπως είναι σήμερα η κατάσταση όμως, είμαι αρνητική. Δεν είναι δυνατόν φίλιες χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία κ.ά. να κάνουν μπίζνες και να πουλάνε υπερόπλα στην Τουρκία. Οσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.
Πιστεύετε ότι πρέπει η Ελλάδα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Χρειάζεται αλλαγές το εγχείρημα κατά την κρίση σας;
Σαφώς. Μην ξεχνάτε πως το όνομα Ευρώπη είναι αρχαιοελληνικό. Αλλωστε είναι γνωστό σε όλους πως ο δυτικός (ευρωπαϊκός πολιτισμός) βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στους επιστήμονες και τους φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδας. Αλλαγές, όμως, χρειάζονται πολλές και δομικές. Κατ’ αρχάς πρέπει τα κράτη-έθνη να κρατούν την ταυτότητά τους και να μην υποχρεώνονται (όπως γίνεται σήμερα) να μετατρέπονται σε έναν ομοιογενή πολυπολιτισμικό χυλό, έρμαιο στη λαθρομετανάστευση και στην παράνοια των δικαιωματιστών.
Ποια είναι τα βασικά σημεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης με τα οποία διαφωνείτε και ποια αυτά με τα οποία συμφωνείτε;
Συμφωνώ με τον εξοπλισμό της χώρας μας. Διαφωνώ, όμως, κάθετα με την πολιτική κατευνασμού που χρησιμοποιούμε σε κάθε «μέτωπο», είτε με τους Τούρκους είτε τους Αλβανούς, ακόμα και με το τεχνητό κράτος των Σκοπίων. Δυστυχώς από ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων έχουμε μετατραπεί σε καρπαζοεισπράκτορες των πάντων. Και αυτό είναι έγκλημα. Τέλος, περιμένουμε πότε η κυβέρνηση θα ορθώσει ανάστημα και θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα για επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο, αν και προσωπικά βλέπω να το έχει ξεχάσει και αυτό.