Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη από την ΕΡΤ

51

Η ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη, μεταδίδει την απόψε και ώρα 23:00 στην ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της ζώνης Θερινό Σινεμά στην ΕΡΤ, την ταινία «ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ» 

Ένα κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1983 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Νίκου Νικολαΐδη.

Τον Οκτώβριο του 1983, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία απέσπασε από τον Σύλλογο Κριτικών Κινηματογράφου το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, παραγωγής, καλλιτεχνικού διευθυντή και σκηνογράφου, η ενδυματολόγος Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ενδυματολόγου, ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Μοντέρ, ο Μαρίνος Αθανασόπουλος κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηχολήπτη, ο Άρης Σταύρου κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Κινηματογραφιστή και ο Τάκης Σπυριδάκης κέρδισε το βραβείο Ειδικής Μνείας Καλύτερου Ηθοποιού.

Το 2006, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου επέλεξε την ταινία ως την έβδομη σπουδαιότερη στην ελληνική κινηματογραφική ιστορία.

Επίσης, το Σάββατο 21/9/2019 και ώρα 17:30 στην ΕΡΤ2, από την εκπομπή «ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ», θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή που αναφερόταν στη θεατρική παράσταση «Ο Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου.

Μια θεατρική παράσταση από την Ομάδα Νάμα.

«Ο Άγριος Σπόρος» είναι ένα βαθιά ελληνικό έργο, σύγχρονο και διεισδυτικό, που αναφέρεται στις παθογένειες της κοινωνίας μας και στις προσωπικές μας ευθύνες.

Το παρασιτικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και οι ξένοι που, ως συνήθως, φταίνε για όλα.

Η σκηνοθέτις της παράστασης Ελένη Σκότη, ο σκηνογράφος Γιώργος Χατζηνικολάου και οι πρωταγωνιστές  Τάκης Σπυριδάκης, Ηλίας Βαλάσης και Χριστίνα Μαριάνου, μιλούν για τους χαρακτήρες του έργου και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο του Γιάννη Τσίρου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr