Οι αρμόδιοι του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες τα βίντεο και τα δημοσιεύματα με ένα γιγαντιαίο αεροσκάφος, το Galaxy C-5, να περνά πάνω από τα κεφάλια των οδηγών της Αττικής Οδού, σε μια γέφυρα του αεροδρομίου. Η έρευνα απέδειξε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη πρόσφατα. Πράγματι ένα τέτοιο αεροσκάφος όντως προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά πολύ παλαιότερα.

Συγκεκριμένα προσγειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2022, αλλά το βίντεο κυκλοφόρησε τώρα. Το C-5 Galaxy δεν είναι ένα συνηθισμένο μεταγωγικό. Εχει μήκος 75 μέτρα και άνοιγμα φτερών 68 μέτρα, μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό από ένα τζάμπο τζετ (Boeing 747-400). Είναι ένα αεροπλάνο που μπορεί να μεταφέρει άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, πεζοναύτες, αλλά και «εξειδικευμένα» όπλα.

Οι Αμερικανοίδεν δίνουν ποτέ εξηγήσεις για το τι κάνουν τα αεροσκάφη τους ανά τον κόσμο. Η προηγούμενη άφιξη του αεροπλάνου στην Ελλάδα ήταν για ανεφοδιασμό. Αλλωστε κάτι τέτοιο προβλέπεται από την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γιγαντιαία αμερικανικά αεροπλάνα. Τον Φεβρουάριο του 2022 με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, άλλα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ (KC-10) εθεάθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας αμυντικής συμφωνίας, πολλές φορές τα βομβαρδιστικά B-52 εμφανίζονται στον εθνικό εναέριο χώρο για ασκήσεις με ελληνικά F-16.