Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ζάγκρεμπ η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Ντιναμό που θα γίνει το βράδυ της Τρίτης στο στάδιο «Μαξιμίρ». 

Η κάθοδος των διαβόητων χούλιγκανς της κροατικής ομάδας στην Ελλάδα και η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή είναι γεγονότα που έχουν ρίξει βαριά σκιά στον αγώνα και η αστυνομία ακολούθησε την αποστολή της ΑΕΚ από τη στιγμή που προσγειώθηκε το αεροπλάνο της ομάδας στο Ζάγκρεμπ.

Με την άφιξη της ομάδας, δύο πούλμαν πήραν τα μέλη της αποστολής από την πίστα του αεροδρομίου και συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης ξεκίνησαν χωρίς στάση για το ξενοδοχείο. Όλοι οι δρόμοι μέχρι το ξενοδοχείο είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος οποιασδήποτε επίθεσης από Κροάτες χούλιγκανς.

Αλλά και γύρω από το ξενοδοχείο, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν θα μείνουν μόνοι ούτε στην απογευματινή συνέντευξη τύπου αλλά ούτε και στην προπόνηση που θα κάνουν στο «Μαξιμίρ». 

Ο δημοσιογράφος Ιωάννης Σαντοριναίος που έχει ακολουθήσει την αποστολή της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ έγραψε σε ανάρτηση του: «Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε με ασφάλεια. Δεν γινόταν αλλιώς μετά την μεγάλη αστυνομική συνοδεία που την παρέλαβε από τον αεροδιάδρομο. Συνολικά εφτά περιπολικά και βαν συνόδεψαν τα δύο πούλμαν ενώ στην διάρκεια της διαδρομής, σε διάφορα σημεία του δρόμου, ήταν σταθμευμένα οχήματα της αστυνομίας κι έκλειναν όλους τους δρόμους. Οι περισσότεροι Κροάτες κοιτούσαν παράξενα, άλλοι τραβούσαν με το κινητό τους ενώ βρέθηκε ένα όμορφο ζευγάρι να χαιρετήσει προς τα πούλμαν. Στο ξενοδοχείο τα μέτρα είναι ακόμη αυστηρότερα που νομίζεις πως κατέβηκε ο στρατός στους δρόμους».