Mε πολύ καλά λόγια μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον επικεφαλής της νέας Κοινοβολευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά», Αλέξη Χαρίτση, χαρακτηρίζοντάς τον σοβαρό και κόσμιο.

Με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Εργασίας είπε συγκεκριμένα ότι έχει πολύ καλή γνώμη για τον Αλέξη Χαρίτση, καθώς άφησε καλό όνομα στο υπουργείο Ανάπτυξης. «Προφανώς οι ιδεολογικές μας διαφορές είναι χαώδεις, αυτός είναι πολύ αριστερός για τα δικά μου γούστα, όμως ήταν καλός αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, άφησε καλό όνομα στο υπουργείο και δεύτερον ως πολιτικός αντίπαλος ήταν πάντα κόσμιος. Εγώ τον κ. Χαρίτση τον σέβομαι», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και ευχήθηκε στον επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας «καλή επιτυχία».

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως εκείνοι που αντιδρούν θα πρέπει να έρθουν σε καλόπιστο διάλογο με τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

Ερωτηθείς που βάζει η ΝΔ τον πήχη για τις ευρωεκλογές, ο υπουργός απάντησε: «Εμείς έχουμε μια ιδιομορφία, είμαστε η κυβέρνηση. Άρα, κατά τη γνώμη μου, ο δικός μας πήχης δεν είναι στις ευρωεκλογές, είναι στα προβλήματα του κόσμου. Αν λύνουμε τα προβλήματα των ανθρώπων και κάνουμε κάθε μέρα τη ζωή τους λίγο ευκολότερη και λίγο καλύτερη όλα θα πάνε καλά και στις ευρωεκλογές. Για μένα κάθε κάλπη έχει ως αποτέλεσμα το τι εσύ έκανες στον κόσμο».