Ο κύριος Γεωργιάδης έχει βαπτιστεί με δύο ονόματα, αλλά είναι πασίγνωστος με το Αδωνις, όχι μόνο γιατί σπανίζει ως όνομα, αλλά επειδή είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βρίσκεται παντού και να επιτυγχάνει με την ίδια φυσικότητα εμπεριστατωμένες αγορεύσεις στη Βουλή, ρεκόρ ξένων επενδύσεων, επιτόπιους ελέγχους στα σουπερμάρκετ – στο πολιτικό «καλάθι» του χωρούν σχέδια και έργα για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ

Υπουργέ, εφόσον είστε πρώτοι αλλά όχι αυτοδύναμοι, τα ποσοστά θα κρίνουν το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώσει τη διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα παραλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή. Αλλά ο στόχος μας παραμένει η αυτοδυναμία και αυτοδυναμία δεν μπορεί να επιτευχθεί στις 21 Μαΐου λόγω της απλής αναλογικής.

Πόσο βέβαιοι είστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα σχηματίσει «κυβέρνηση ηττημένων»;

Καθόλου βέβαιος δεν είμαι. Αντιθέτως, προειδοποιώ ήδη από πέρυσι τον Σεπτέμβριο σταθερά σε όλες μου τις ομιλίες ότι ο κύριος Τσίπρας θα επιδιώξει να κάνει «κυβέρνηση ηττημένων» και αν τα νούμερα βγαίνουν, πιθανότατα θα γίνει αυτή η κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σας κατηγορεί για κινδυνολογία γιατί μιλάτε για «κυβέρνηση- τερατογένεση» και «κυβέρνηση ηττημένων» με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 με το σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη. Πώς απαντάτε;

Μα, ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας έχει απευθύνει πρόσκληση στον κύριο Βαρουφάκη, ο οποίος και επιμένει στο σχέδιο «Δήμητρα», και ο κύριος Τσίπρας ο ίδιος μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή της κυρίας Τσιμτσιλή για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας τα έχει πει αυτά, όχι εγώ. Το μόνο που δεν έχει πει ο κύριος Τσίπρας είναι ότι θα το επιδιώξει και ως δεύτερος, αλλά αυτό δεν μπορεί να το πει προεκλογικά. Γιατί αν πει προεκλογικά ότι θα το επιδιώξει ως δεύτερος, θα χάσει δύο με τρεις μονάδες και θα στείλει πολλούς ψηφοφόρους στη Νέα Δημοκρατία. Αρα, μέχρι τις εκλογές είναι υποχρεωμένος να μας λέει ότι θα το επιδιώξει μόνο αν είναι πρώτο κόμμα. Από την επόμενη μέρα όμως θα μας λέει ότι τα συλλογικά όργανα της Αριστεράς αποφάσισαν διαφορετικά.

Θεωρείτε ότι μπορείτε να συνεργαστείτε με κάποιο κόμμα και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό πιστεύω είναι το σωστό για τη χώρα, για αυτό δίνουμε μάχη, για αυτό τρέχω και εγώ προσωπικά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τώρα, αν ο ελληνικός λαός, που είναι το «μεγάλο αφεντικό», κρίνει ότι πρέπει να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, προσωπικά έχω τοποθετηθεί ότι το μόνο κόμμα με το οποίο βλέπω πιθανή μία συνεργασία είναι το ΠΑΣΟΚ.

Πώς σχολιάζετε την κίνηση-ελιγμός Κανελλόπουλου να καταθέσει εκ νέου αίτημα συμμετοχής στις εκλογές με το κόμμα ΕΑΝ; Δεν είναι σαν να κατεβαίνουν οι «Ελληνες» του Κασιδιάρη ανεξάρτητα από την απόφαση του Αρείου Πάγου στις 5 Μαΐου;

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Διαβάζω για τον τσακωμό Κανελλόπουλου – Κασιδιάρη. Δεν είμαι βέβαιος ότι ο τσακωμός είναι πραγματικός και δεν θα απέκλεια την πιθανότητα να είναι ένα νομικό τέχνασμα των δικηγόρων του για να περάσει το κόμμα του κυρίου Κανελλόπουλου και εκ των υστέρων να πει ο κύριος Κασιδιάρης ότι θα το υποστηρίξει. Θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός σε όλες αυτές τις κινήσεις της ναζιστικής πλευράς.

Κατά την εκτίμησή σας, η Νέα Δημοκρατία θα έχει απώλειες από τη συμμετοχή του κόμματος-μόρφωμα;

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους ψηφοφόρους του κυρίου Ηλία Κασιδιάρη. Οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη είναι αντισυστημικοί και έχουν πολύ μεγάλη ταύτιση με το ΜέΡΑ25 και τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη Νέα Δημοκρατία.

Οικονομία, εκσυγχρονισμός του κράτους και δημόσια υγεία «πρωταγωνιστούν» στα προεκλογικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Σε ποιον τομέα κρίνετε ότι δεν τα καταφέρατε την τετραετία διακυβέρνησής σας;

Η δημόσια υγεία και η μεταρρύθμιση του βαθέος κράτους είναι τα βασικά ζητήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε στην επόμενη θητεία μας, μαζί βεβαίως με τη μεγάλη αύξηση των μισθών.

Πάντως, η ακρίβεια παραμένει το πρώτο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά…

Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Εχω δημοσιεύσει πάρα πολλές φορές τους σχετικούς πίνακες. Η Ελλάδα παραμένει η πέμπτη σε χαμηλότερο πληθωρισμό χώρα σε όλη την Ευρώπη και για αυτό θα πάμε πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους. Αυτό δεν αναιρεί την αγωνία που αισθάνονται οι συμπολίτες μου όταν πάνε σε ένα σούπερ μάρκετ και βλέπουν τις τιμές. Παρά ταύτα, θα τους καλούσα άλλη μία φορά να αγοράζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού», στο οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει αύξηση, αλλά ύστερα από έξι μήνες εφαρμογής του μετά βεβαιότητας σας λέμε ότι υπάρχει μεσοσταθμική μείωση 17%.