Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό. Όπως είπε ο υπουργός, η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων με τα πρωινά και απογευματινά χειρουργεία θα γίνει δημόσια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και έτσι ο ασθενής θα έχει πρόσβαση σε αυτήν. «Θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε πλέον μπορεί να χειρουργηθεί», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειώνεται, ότι όπως διευκρίνισε ο ίδιος την Τρίτη, 5 Μαρτίου, στην Υπουργική Απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία «δεν συμπεριλαμβάνονται, ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά». «Στην Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοί Drg των επεμβατικών πράξεων των νοσοκομείων. Στην απογευματινή λειτουργία όμως διενεργούνται επεμβάσεις για ψυχρά - τακτικά περιστατικά κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής χειρουργείου των νοσοκομείων. Δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά. Μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργούν εντυπώσεις απλά και μόνον διότι αντιδρούν στην Μεταρρύθμιση. Τα Απογευματινά Χειρουργεία θα πάνε πολύ καλά», σημείωνε σε ανάρτησή του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, επίσης, ότι στο νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις για τον χώρο της υγείας και τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τη διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.