Πλήρως προσβάσιμη από τους πολίτες θα είναι σε δύο μήνες η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε χαρακτήρισε τη λίστα, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να έχουν εικόνα για κάθε κλινική ξεχωριστά και για τον μέσο χρόνο αναμονής για χειρουργείο. «την πρώτην μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία προωθεί». Πρόσθεσε επίσης ότι το πρωί της Δευτέρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το πλαίσιο λειτουργίας των απογευματικών χειρουργείων. Κληθείς να σχολιάσει της επιφυλάξεις των γιατρών για τη λειτουργεία των απογευματινών χειρουργείων λόγω ελλείψεων προσωπικού, είπε ότι «οι ελλείψεις είναι υπαρκτές, αλλά όχι οριζόντιες. Κατά συνέπεια τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν αρχικά τη λειτουργεία τους εκεί που υπάρχει η δυνατότητα». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε επίσης ότι με τη ρύθμιση που έφερε μπαίνει «κόφτης» έτσι ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται με περισσότερα από συνολικά 3 ευρώ, ανεξαρτήτως της τιμής των γενοσήμων φαρμάκων.  

Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών 

Ο υπουργός είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν προσκλήσεις πρόσληψης για περίπου 1.600 γιατρούς και 3.000 νοσηλευτές και παραδέχθηκε ότι οι αμοιβές τους είναι χαμηλές σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό. Επισήμανε, ωστόσο, ότι από την αρχή του χρόνου δόθηκαν αυξήσεις 20% στις αμοιβές για τις εφημερίες τους.