Τρία μεγάλα έργα ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με στόχο μείωση αναμονών και αναβάθμιση υπηρεσιών Υγείας.
Στα τρία μεγαλύτερα έργα που δρομολογούνται στον τομέα της Υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας και στη δραστική μείωση των χρόνων αναμονής για τους ασθενείς.
Όπως ανέφερε, το πρώτο και σημαντικότερο έργο αφορά το νέο ακτινοθεραπευτικό κέντρο στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί σε επίπεδο υποδομών. «Έχουμε χτίσει ένα καινούριο κτήριο 10.000 τετραγωνικά μέτρα, θα αλλάξει η εικόνα των ογκολογικών ασθενών», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι σημερινές αναμονές ημερών για ακτινοθεραπεία θα μηδενιστούν σχεδόν.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο κέντρο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιουλίου, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική τομή στην παροχή ογκολογικών υπηρεσιών στην Αττική.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τα εγκαίνια της νέας ογκολογικής κλινικής στη Λαμία, τονίζοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για τη δημιουργία ενός νέου ογκολογικού νοσοκομείου, το οποίο κατασκευάστηκε δίπλα στο υφιστάμενο, ενισχύοντας αποφασιστικά την υγειονομική κάλυψη της Στερεάς Ελλάδας.
Το τρίτο μεγάλο έργο αφορά τη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα το Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου –όπως ανέφερε– έχει ήδη χτιστεί το Κέντρο Ανοσοθεραπείας. «Είναι έτοιμο και αναμένεται να παραδοθεί το Πάσχα», σημείωσε, συνδέοντας το έργο με τη στρατηγική ανάπτυξης σύγχρονων, εξατομικευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

