Οι διακοπές του Αυγούστου ξεκινούν και επίσημα και η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη από νωρίς το πρωί της Κυριακής 30 Ιουλίου στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στα διόδια.

Τα πλοία αναχωρούν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με πληρότητες που αγγίζουν το 100% ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό με τα λεωφορεία να φεύγουν γεμάτα.

Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% και να «αγγίζει» ακόμη και το 100% οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και φέτος.

«Ανεβαίνει» τον Αύγουστο ο τουρισμός

Στα καλύτερά της βρίσκεται η χώρα μας τον Αύγουστο όσον αφορά τον τουρισμό. Τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν οι κρατήσεις και τα έσοδα αυξάνονται.

Από την Παρασκευή (28/7) έως και σήμερα Κυριακή (30/7) εκτιμάται πως από το λιμάνι του Πειραιά θα φύγουν περίπου 73.000 ταξιδιώτες με πιο δημοφιλείς προορισμούς την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Χθες, Σάββατο αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ σήμερα Κυριακή αναμένεται να φύγουν πάνω από 26.000 επιβάτες.

Κυριότεροι προορισμοί των εκδρομέων είναι η Τήνος και η Πάρος, με την πληρότητα σε αυτά τα δύο νησιά των Κυκλάδων να φτάνει το 100%.

Παράλληλα η κίνηση στους δύο μεγάλους αυτοκινητοδρόμους κορυφώνεται. Ειδικότερα το Σάββατο από το πρωί έως το μεσημέρι σχηματίστηκαν ουρές στα διόδια Ελευσίνας ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση εξομαλύνθηκε.