Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα Tourism4all του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» προκειμένου οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους για τα voucher διακοπών.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, «στο τραπέζι» βρίσκονται οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, ενώ αναμένεται και αύξηση στα 200 ευρώ από 150 και στα 400 ευρώ από 200 για ΑμΕΑ. Προτεραιότητα, θα δοθεί σε μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση, με σειρά προτεραιότητας ανάλογα το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Βασική προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να μην έχουν κληρωθεί σε άλλα προγράμματα που «έτρεξαν» το προηγούμενο διάστημα. Η κλήρωση για τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του voucher από τα 150 στα 200 ευρώ. Πιο «γενναία» αύξηση, όπως λέγεται, σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.