Βλέποντας κάποιος τον ζήλο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «αγκαλιάζει», «υμνεί» και «διαφημίζει» τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει- ενίοτε με οριακή πλειοψηφία- ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, αναρωτιέται μήπως εκεί στην Κουμουνδούρου είναι παγιδευμένοι στη δίνη του μόνιμου deja vu.
Και το λέμε αυτό διότι, σχεδόν τα ίδια κάνανε και με την Βασιλική Θάνου.
Ναι, τότε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποθέωνε τη διορισμένη στο νομικό γραφείο του Τσίπρα κα. Θάνου.
Ναι, τότε που ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετρούσε μόλις λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία αποφάσισε με το έτσι θέλω να την διορίσει επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ναι, τότε που “πρόθυμοι” και “βολικοί” δημοσιογράφοι έγραφαν «ύμνους» και «ραψωδίες» για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Υπενθυμίζεται, ότι ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μετά τη συνταξιοδότησή της, είχε διατελέσει άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 ανέλαβε τη θέση της προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει τότε ότι θα απομάκρυνε την κ. Θάνου από τη θέση αυτή, όπως και έγινε μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση.
Ωστόσο αυτό που ξεχνούν ή αγνοούν οι “ευαίσθητοι” της Κουμουνδούρου (σ.σ.: μιλάνε οι συριζαίοι που δύο υπουργοί τους δικάζονται, σήμερα, για βαριά αδικήματα στο ειδικό δικαστήριο) όταν ωρύονται για το (κακοποιημένο από τους ίδιους) “κράτος δικαίου” είναι ότι η ιστορία, όπως έχει πει ο Καρλ Μαρξ, την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.
Οι κινήσεις του κ. Ράμμου
Πολλές συζητήσεις γίνονται επ΄ εσχάτοις για τις κινήσεις και δηλώσεις του κ. Ράμμου. Μάλιστα κάποιοι “βλέπουν πίσω” από στοχευμένες διαρροές σε φιλοσυριζαικά μέσα ενημέρωσης, για τους ελέγχους που κάνει ή θα κάνει η ΑΔΑΕ για την υπόθεση των υποκλοπών, την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής.
Όπως υποστηρίζουν οι επικριτές των κινήσεων της ηγεσίας της ΑΔΑΕ, η διαρροή που έγινε για παράδειγμα πριν τα Χριστούγεννα ότι “παρεμποδίστηκε ο έλεγχος της ΑΔΑΕ” στην Comsote δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση που έβγαλε η εταιρία, «δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα».
Επίσης, αντικείμενο κριτικής έχει γίνει και η πρόσφατη απόφαση της ΑΔΑΕ (με οριακή πλειοψηφία 4-3, επί 7 μελών) όχι για την σύσταση ομάδας η οποία θα κάνει ελέγχους στις εγκαταστάσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, αλλά για το αίτημα που θα αποστείλει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ο ίδιος ο πρόεδρος Χρ. Ράμμος προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στο οποίο θα ζητάει “τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022 με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα προαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών”.
Με λίγα λόγια ο κ. Ράμμος έκανε δεκτό το γενικό, λαϊκίστικο και ασαφές αίτημα του Τσίπρα, το οποίο βασίζεται στα δημοσιεύματα του φιλοσυριζαϊκού τύπου, να ενημερωθεί σχετικά “με τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν, κατά τον Τσίπρα, πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων”.
Δηλαδή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ τι ακριβώς ζητάει από τον Τσίπρα; Να του δώσει ο Αλέξης συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς; Που θα τους βρει, αλήθεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ανοίξει τον τηλεφωνικό κατάλογο ή μήπως θα του στείλει, που είναι και το πιο πιθανό, τα δημοσιεύματα περί “υποκλοπών” που κάθε Κυριακή βγάζει στον αέρα ο συριζαικός τύπος; Μα αν είναι έτσι χτυπάει ανοιχτές πόρτες ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Προς τι λοιπόν τόσος θόρυβος; Και γιατί;