Αριστερός και μάλιστα ακραίος και προοδευτικός (;) δήλωσε ότι είναι ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με τον Απόστολο Ριζόπουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στον Βόλο. 

Η άγρια κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο και τον επικεφαλής σημειώθηκε με αφορμή την αύξηση των ανταποδοτικών εσόδων από την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που διορθώθηκαν από τους πολίτες μετά από ρύθμιση της κυβέρνησης. Σε αυτό το σημείο άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος, φωνάζοντας και προσπαθώντας διακαώς να πείσει ότι ο επικεφαλής τον κατηγορεί άδικα.

«Δεν αυξήθηκαν τα τέλη», λέει ο Μπέος

«Ποια ανταποδοτικά, βρε νούμερο; Τρέλα πουλάς; Δεν έχουν αυξηθεί ποτέ. Έχουν μειωθεί. Ό,τι θέλεις βλέπεις. Δεν ξέρεις να διαβάσεις. Θα τρελαθώ, ρε συ. Δηλαδή κάποιος που δήλωνε ψευδή στοιχεία για να γλιτώσει λεφτά και τον πήρανε χαμπάρι, δε θα τα εισπράξει ο δήμος; Θα πάμε μέσα για παράβαση καθήκοντος», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον κ. Ριζόπουλο και την παράταξή του να πουν αλήθειες, δηλώνοντας πως δεν αυξήθηκαν τα τέλη, αλλά μειώθηκαν: «Αυτή είναι η αντιπολίτευση που κάνετε; Να λέτε αλήθειες. Δεν αυξήθηκαν τα τέλη. Εννέα χρόνια τώρα τα μειώσαμε 10%. Μην τρελαθούμε τώρα. Αυτά τα έσοδα είναι από οφειλές και από δήλωση των πρόσθετων τετραγωνικών. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός δε σας έδωσε την ευκαιρία ποτέ να διοικήσετε».

«Εσείς είστε το κεφάλαιο και φασίστες»

Αυτό είναι το σημείο που ο κ. Μπέος προχωράει σε μία προσωπική εξομολόγηση σχετικά με τα... πολιτικά του πιστεύω, διαλαλώντας το πόσο αριστερός και προοδευτικός είναι και πως αντίθετα, δεν είναι Κασσελάκης και ότι η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ είναι «κεφάλαιο και φασίστες» λέγοντας: «Προστατεύουμε τα χρήματα των δημοτών και δεν τα τρώμε όπως τα έτρωγαν άλλοι. Βρίσκονται στα ταμεία. Εμείς είμαστε οι αριστεροί και προοδευτικοί. Εσείς είστε το κεφάλαιο και φασίστες. Εμείς είμαστε αριστεροί, ακραίοι μάλιστα, όχι Κασσελάκηδες». 

Άρα, ο Αχιλλέας Μπέος, τελικά, είναι προοδευτικός και αριστερός και μάλιστα, ακραίος αριστερός και δεν είναι σαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη που επιδίδεται συνεχώς στο αγαπημένο του άθλημα που λέγεται λαϊκισμός. Τότε, γιατί πιάστηκε στα χέρια με απεγνωσμένο πολίτη που διαμαρτυρόταν μαζί με συμπολίτες του την περίοδο των πλημμύρων στη Θεσσαλία; Γιατί ζήτησε από τους δημότες του να αγοράζουν μόνοι τους νερό την ίδια περίοδο, επειδή είχε τελειώσει. Ποιος ξέρει... Πάντως ο Μπέος είναι αριστερός, προστατεύει τους πολίτες και δεν είναι καθόλου λαϊκιστής.