Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει της εκδήλωσης του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, την προσεχή Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στα ιστορικά γραφεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης.

Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε προσωπικά τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να δώσουν το «παρών» στα γενέθλια της παράταξης και σύμφωνα με πληροφορίες η  επικοινωνία ήταν σύντομη και σε καλό κλίμα.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Και βέβαια να θυμίσω, φορώντας και το κομματικό μας καπέλο, ότι την Παρασκευή "θα πάμε όλοι Ρηγίλλης", όπως λέει και το σύνθημά μας. Θα πάμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τη δύναμη του χθες αποτέλεσμα στο σήμερα, ελπίδα για το αύριο, σε μια ωραία επετειακή εκδήλωση. Να θυμίσω ότι ήδη έχουμε κάνει ένα Συνέδριο για τα 50 μας χρόνια, στο οποίο μιλήσαμε αναλυτικά και απαντήσαμε στο ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία τελικά είναι η μόνη παράταξη η οποία άντεξε τόσο πολύ στους κλυδωνισμούς της μεταπολίτευσης και είναι σήμερα τόσο ισχυρή. Θα είναι μια ωραία, νομίζω, ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλους και παλιούς αγωνιστές για να γιορτάσουμε αυτή την, νομίζω, πολύ σημαδιακή και ιστορική επέτειο».