Η Αθήνα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με την μαθητική παρέλαση να ξεκινά στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Η εν λόγω παρέλαση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περιλαμβάνει μαθητές από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και προσκόπους, μπροστά από εκπροσώπους της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Νωρίτερα, στις 06:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, ακολουθούμενη από την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον υπουργό Παιδείας, εκπροσώπους της Βουλής, των πολιτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων. Με την σειρά της η τροχαία Αττικής προχωρά στην αντίστοιχη πρόβλεψη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας.

28η Οκτωβρίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Από τις 09:00 π.μ. και μέχρι το τέλος της παρέλασης, θα διακοπεί η κυκλοφορία στις παρακάτω οδούς:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας σε όλο το μήκος και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλη.
  • Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) σε όλο το μήκος και στις κάθετες μέχρι την πρώτη παράλληλη.
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από τη Βασ. Κωνσταντίνου έως την Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα, μαζί με τις κάθετες οδούς.
  • Λεωφόρος Συγγρού από την Αθανασίου Διάκου έως τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και οι κάθετες αυτής.
  • Οδός Αθανασίου Διάκου σε όλο το μήκος και οι κάθετες μέχρι την πρώτη παράλληλη.
  • Επιπλέον, από τις 06:00 το πρωί, η οδός Μητροπόλεως γύρω από τον Καθεδρικό Ναό θα κλείσει προσωρινά μέχρι το πέρας της δοξολογίας.

Αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω των παρελάσεων

Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα είναι κλειστός από τις 08:00 π.μ., με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς στάση.

Το τραμ θα έχει τροποποιημένα δρομολόγια: Ειδικότερα η γραμμή 6 («Πικροδάφνη – Σύνταγμα») θα τερματίζει στη στάση «ΦΙΞ» και η γραμμή 7 («Ασκληπιείο Βούλας - Αγία Τριάδα Πειραιά») στο «ΣΕΦ» από τις 09:00 π.μ.

Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί μετά τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων.