«Ενωμένοι και ισχυροί προχωράμε μπροστά» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε δήλωση του στο «Μανιφέστο» για το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Η Ελλάδα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η Νέα Δημοκρατία 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Η ιστορία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Οι ιδέες και οι άνθρωποί της έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους στην πολιτική ζωή του τόπου. 

Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς ποια θα ήταν η πορεία της χώρας, αλλά και της παράταξής μας, αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε υπογράψει την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. 

Αν ο Γεώργιος Ράλλης με τη συνέπειά του και ο Ευάγγελος Αβέρωφ με τη μεθοδικότητά του δεν είχαν κρατήσει τη ΝΔ όρθια. 

Αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν είχε κάνει το ευρύ μεταρρυθμιστικό έργο. Αν ο Μιλτιάδης Εβερτ δεν είχε συμβάλλει καθοριστικά στην ενότητα του κόμματος. 

Αν ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε υπερασπιστεί με σθένος τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. 

Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. 

Αν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είχε «βάλει πλάτη» για να σωθεί η χώρα. 

Αν ο Γιάννης Πλακιωτάκης δεν είχε υπηρετήσει με ήθος και ευπρέπεια την παράταξή μας.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός για να γίνει επιτέλους η Ελλάδα Ευρώπη. 

Σήμερα, μισό αιώνα μετά, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πιο ενωμένη και πιο ισχυρή από ποτέ. 

Και η Ελλάδα μας, με σταθερά βήματα και εντατική δουλειά, προχωράει μπροστά και επενδύει στο μέλλον. 50 χρόνια Νέα Δημοκρατία, 50 χρόνια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.