Ένας πρωθυπουργός ο οποίος απέδειξε ότι δεν γνωρίζει ούτε καν τα σοβαρότατα ζητήματα που αντιμετωπίζει η καρδιά της Ελλάδας, η Αττική, προσπάθησε απεγνωσμένα να δώσει το… φιλί της ζωής σε μια κλαίουσα – όχι για τις τραγωδίες της Μάνδρας και του Ματιού – Ρένα Δούρου, προκειμένου να περισώσει ό,τι μπορεί από την επερχόμενη συντριβή της 26ης Μαΐου.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας… καταλόγισε στα θετικά της περιφερειάρχου του ΣΥΡΙΖΑ «τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης» για τα οποία καλείται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τους 26 νεκρούς της Μάνδρας αλλά και «την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων», όταν πλέον είναι ζήτημα λίγων μηνών ο ΧΥΤΑ της Φυλής να βάλει λουκέτο και τα σκουπίδια να πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της Αττικής; Και την ίδια ώρα οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης της κας Δούρου συνεπικουρούμενοι από συγγενείς και φίλους τους να χειροκροτούν όρθιοι τα… επιτεύγματά της που απαριθμούσε ο πρωθυπουργός!

Πάντως ένα είναι σίγουρο: Ότι ο κ. Τσίπρας… καταδίκασε την κα Δούρου να πιει το πικρό ποτήρι της ήττας μέχρι τέλους αφού έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει – ούτε υπήρξε ποτέ – άλλη εναλλακτική για την περιφερειάρχη. Βέβαια γνωρίζοντας ο πρωθυπουργός τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του κσι την Περιφέρεια Αττικής έκανε έκκληση για συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησε την ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της παράταξης «Δύναμη Ζωής», με αναφορά στα… περασμένα μεγαλεία της νίκης της κας Δούρου το 2014. Παράλληλα για να δείξει πόσο την υπολογίζει χρησιμοποίησε την προσφιλή σε αυτήν αναφορά περί fake news, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της περιφερειάρχου.

Σημαντική στιγμή η αναφορά του στα όσα… υφίσταται η κα Δούρου με τις αλλεπάλληλες κατηγορίες οι οποίες, κατά τον κο Τσίπρα, αποτελούν «τίτλο τιμής»! Τότε ακριβώς η περιφερειάρχης δάκρυσε και δάγκωσε τα χείλη της για να μην ξεσπάσει σε κλάματα. Κάτι που δεν της συνέβη είτε το βράδυ της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι είτε, έστω, τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ο κ. Τσίπρας απαριθμώντας τα θετικά της περιφερειάρχου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα «έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης» και αυτό παρά το γεγονός ότι άργησαν χαρακτηριστικά και εγκαλείται γι’ αυτό από τη Δικαιοσύνη με την πρόκληση 26 θανάτων στη Μάνδρα. Εντύπωση όμως προκάλεσε η πρωθυπουργική αναφορά και σε ένα άλλο μεγάλο… επίτευγμα της κας Δούρου που έχει να κάνει με την «υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων», την ίδια στιγμή που η Φυλή κλείνει και η… εναλλακτική που υπάρχει είναι να μετατραπεί σε χωματερή κάθε σημείο της Αττικής!

Η μοναδική αναφορά του κ. Τσίπρα στις τραγωδίες του Ματιού και της Μάνδρας ήταν απλά για να δείξει πως θύμα τους έπεσε και η περιφερειάρχης ενώ έσπευσε να… μπερδέψει στις μαύρες αυτές στιγμές ακόμη και την υπόθεση Novartis! Επιπροσθέτως με εύσχημο τρόπο παραδέχθηκε αυτό που φημολογούνταν τόσο καιρό, ότι αρνήθηκε στην κα Δούρου την… απόδρασή της από την Περιφέρεια Αττικής προς άλλους πιο… ακίνδυνους προορισμούς όπως η Βουλή ή η Ευρωβουλή.

Και μετά την προβολή ενός τετράλεπτου βίντεο όπου ο οργασμός δημιουργίας της διοίκησης Δούρου ήταν εμφανής, η περιφερειάρχης κλονισμένη από τη συγκίνηση που της προκάλεσε ο πρωθυπουργός με τα όσα είπε ανέβηκε στο pontium για κάνει τη δική της προσπάθειας συσπείρωσης της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνοντας σαφώς πολιτική χροιά στην επερχόμενη περιφερειακή αναμέτρηση η περιφερειάρχης κάλεσε σε συστράτευση όλα τα στελέχη του κόμματός της τονίζοντας ότι «η μάχη της Αττικής είναι η μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο».

Παράλληλα επανέλαβε το γνωστό άλλοθι της για τις τραγωδίες της Μάνδρας και του Ματιού, ότι δηλαδή έφταιγαν για τους 127 νεκρούς τα μπαζώματα των ρεμάτων, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Και πάντως, σίγουρα, όχι η ίδια και οι συνεργάτες της παρά το γεγονός της άσκησης ποινικής δίωξης για τους 26 ανθρώπους που πνίγηκαν στη στεριά και τους 101 ανθρώπους που κάηκαν στη θάλασσα.

Και η όμορφη γιορτή έκλεισε με τον κ. Τσίπρα να αγκαλιάζει την κα Δούρου υπό τους ήχους του μουσικού άσματος Thunder (Βροντή) του συγκροτήματος Imagine Dragons (Φαντάσου Δράκους).