Την εκτίμηση ότι μετά την άκαρπη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα και την επικείμενη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ την Δευτέρα (18/8), η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία, εκφράζει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιώντας ακόμη και με «ασύμμετρη» αντεπίθεση.

«Προβλέπουμε ότι τις επόμενες ημέρες ο ρωσικός στρατός ενδέχεται να προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση και τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών θέσεων, προκειμένου να δημιουργήσει πιο ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες για συνομιλίες με παγκόσμιους παράγοντες», ανάφερε με νεότερη ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε στην τελευταία του ανάρτηση στο Χ πως έλαβε αναφορά από τον αρχιστράτηγο Ολεξάντρ Σιρσκι, που σχετίζονται με το μέτωπο, την άμυνα των θέσεων και τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις και τις κινήσεις του ρωσικού στρατού. «Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας σε όλο το μέτωπο και, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έχουμε επιτύχει επιτυχίες σε ορισμένες εξαιρετικά δύσκολες περιοχές στην περιοχή του Ντόνετσκ – προς την κατεύθυνση της Ντομπροπίλια και του Ποκρόβσκ», διαβεβαίωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος επαίνεσε τις μονάδες του 1ου Σώματος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας «Αζόφ», τις μονάδες του 7ου Σώματος των Αεροπορικών Δυνάμεων, τις μονάδες της 38ης Ξεχωριστής Ναυτικής Ταξιαρχίας που φέρει το όνομα του Χέτμαν Πέτρο Σαχαϊντσίνι, καθώς και τις μονάδες της 93ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Χολόντνι Γιαρ». Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι έχει επίσης πραγματοποιηθεί σημαντική αναπλήρωση του «ταμείου ανταλλαγής» της Ουκρανίας με Ρώσους στρατιώτες.

Στο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως έλαβε ενημέρωση από τον αρχιστράτηγο Ολεξάντρ Σιρσκι για τις ενέργειες των μονάδων του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Σούμι, Χάρκοβο και Ζαπορίζια.

«Με βάση την πολιτική και διπλωματική κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και γνωρίζοντας την προδοσία της Ρωσίας, προβλέπουμε ότι τις επόμενες ημέρες ο ρωσικός στρατός ενδέχεται να προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση και τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών θέσεων, προκειμένου να δημιουργήσει πιο ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες για συνομιλίες με παγκόσμιους παράγοντες», υπογράμμισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Καταγράφουμε τις κινήσεις και τις προετοιμασίες των ρωσικών στρατευμάτων. Φυσικά, θα αντιδράσουμε, αν χρειαστεί, ασύμμετρα», κατέληξε στο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.