«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την τραγική απώλεια των εργαζομένων της World Central Kitchen στη Γάζα», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter για τον θάνατο επτά εργαζομένων μετά από ισραηλινό αεροπορικό βομβαριδισμό στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι απαράδεκτη», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ παραδέχθηκε πως διαπράχθηκε «σοβαρό λάθος» όταν εξαπολύθηκε ο αεροπορικός βομβαρδισμός ο οποίος σκότωσε προχθές Δευτέρα επτά εργαζόμενους της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen στη Λωρίδα της Γάζας. «Το συμβάν αυτό ήταν σοβαρό λάθος», που «δεν έπρεπε να έχει γίνει», είπε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταφορτώθηκε στο X. Επικαλέστηκε «λαθεμένη νυχτερινή αναγνώριση» σε «πολύ περίπλοκες συνθήκες».

Χθες Τρίτη ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ εξέφρασε τα «ειλικρινή συλλυπητήριά του» και «τη βαθιά θλίψη» του για τον βομβαρδισμό, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για πλήγμα «χωρίς πρόθεση», για «τραγικό» συμβάν.

Η WCK, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, συγκαταλεγόταν στις ελάχιστες μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούσαν ακόμη στον παλαιστινιακό θύλακο, στον οποίο οι καταστροφές είναι πελώριες εξαιτίας του πολέμου που σε μερικές ημέρες συμπληρώνει μισό χρόνο· ανακοίνωσε πως «αναστέλλει τη δραστηριότητά της» μετά τον βομβαρδισμό το βράδυ της Δευτέρας εναντίον αυτοκινήτων που έφεραν σε ευδιάκριτα σημεία τον λογότυπό της στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά).