Η βασική αιτίαση της αντιπολίτευσης είναι πως «η κυβέρνηση κάνει συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών».
Ας δούμε ποιους θέλει να «συγκαλύψει»:
1ον. Τις τραγικές ευθύνες του σταθμάρχη και του ΟΣΕ, τη στιγμή που την επόμενη μέρα έγιναν γνωστές οι εγκληματικές αμέλειές τους.
2ον. Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη στιγμή που έχει διαμηνυθεί πως εάν υπάρξουν ευθύνες, οι Ιταλοί θα εκδιωχθούν και η σύμβαση θα καταγγελθεί.
3ον. Τον λαθρέμπορο που «μετέφερε παράνομα 4 τόνους ξυλόλιο», τη στιγμή που με έναν πρόχειρο υπολογισμό το συνολικό κέρδος των λαθρέμπορου θα ήταν γύρω στα δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ.
Δηλαδή ο λαθρέμπορος για 3 χιλιάρικα θα δωροδοκούσε την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη.
Η κοινή λογική μάς οδηγεί στην αλήθεια. Αυτοί που κερδίζουν όσο κρατάει αυτή η συνωμοσιολογία περί συγκάλυψης είναι αυτοί που αποκομίζουν πρόσκαιρα δημοσκοπικά κέρδη. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας έχοντας συμμάχους συγκεκριμένα κέντρα και ομάδες πίεσης που ρέπουν στον λαϊκισμό.