Υπόθεση Κουφοντίνα: Ας αφήσουν την υποκρισία όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά

by MANIFESTO

του Ζαχαρία Ζούπη*

Χωρίς περιττές εισαγωγές ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους:

  1. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν καταδικάστηκε γενικά για Τρομοκρατία όπως έγραψε ο Α. Τσίπρας. Καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε 12 ανθρώπους. Το έκανε μελετημένα, εν ψυχρώ και κυνικά με το περίστροφο του. Αυτή η « επίδοση» τον καθιστά μάλλον τον μεγαλύτερο serial killer της πρόσφατης ιστορίας. Αυτή είναι η ταυτότητά του και μ΄αυτή θα καταγραφεί για πάντα.
  2. Για αυτές τις δολοφονίες του δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια.
  3. Το γεγονός ότι υπάρχουν οπαδοί του, ότι υπάρχουν τύποι που τον βλέπουν ως ίνδαλμά τους ή ως λαϊκό αγωνιστή συνιστά πρόβλημα. Δυστυχώς την άποψη περί «λαϊκού αγωνιστή» την έχουν διατυπώσει και στελέχη κοινοβουλευτικών κομμάτων ( π.χ Μ. Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ). Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , ακόμα και σε Ιταλία, Γερμανία με μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αυτό το είδος δεν υπάρχει πια. Διεθνώς , όταν πια μιλάνε για τρομοκρατία, αναφέρονται στην τρομοκρατία από φανατικούς μουσουλμάνους.
  4. Όσα ακούγονται για απουσία Κράτους Δικαίου ή Δημοκρατίας, συγγνώμη αλλά είναι για γέλια . Δυστυχώς τέτοιες απόψεις ασπάζονται και πολλοί προοδευτικοί. Η Ελλάδα έχει την πιο μακρόχρονη , θωρακισμένη Δημοκρατία από την Μεταπολίτευση και μετά. Ακόμα και εκεί που δοκιμάστηκε , έδειξε ότι αντέχει. Σκεφτείτε εξάρθρωση 17 Νοέμβρη, πολιτική και ποινική καταδίκη των νεοναζιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα με κάθε τρόπο. Δόξα σοι ο Θεός που λένε, ούτε Σοβιετία γίναμε, ούτε Αλβανία, ούτε Βενεζουέλα ή Τουρκία. Είμαστε μία από τις προηγμένες Δημοκρατίες. Για παράδειγμα, ουδέποτε ο Δ. Κουφοντίνας φάνηκε να διαμαρτύρεται για τις συνθήκες εγκλεισμού του, έπαιρνε κανονικά άδειες και βέβαια πήγε εξοχή σε υποδειγματικές συνθήκες σε αγροτικές φυλακές στις οποίες μάλιστα η κάθε μέρα μετράει για τρεις για την ποινή. Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε γι αυτό.
  5. Σ΄όλες, μα όλες τις χώρες του κόσμου , βαρυποινίτες αυτής της κατηγορίας εκτίουν την ποινή τους σε Φυλακές υψίστης Ασφαλείας. Εδώ τις κατήργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κρίθηκε και για αυτό και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Τώρα επανήλθαν , όπως είναι φυσιολογικό. Είπαμε , έτσι γίνεται σ΄όλες τις χώρες. Για τον Δ. Κουφοντίνα είπαμε για πριν. Από την στιγμή που ξαναλειτουργούν Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας η θέση του είναι σ΄αυτές. Η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό και μετά στον Δομοκό έγινε με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων που προβλέπεται από τον Νόμο. Δεν υπήρξε καμία εκδικητική στάση της Δημοκρατίας και δεν μπορώ άλλο να ακούω παρόμοια. Δεν προκάλεσε η Κυβέρνηση. Όλες οι διαδικασίες έγιναν με βάση Νόμους. Να το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ το περίμενα, να μασάει τα λόγια του το ΚΙΝΑΛ με θλίβει. Δεν έχουμε να κάνουμε με θέματα που χωράνε εύκολες ασκήσεις δήθεν αντικυβερνητισμού.  Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό περίπου 1.000 βαρυποινίτες έχουν μεταφερθεί απ΄ τον Κορυδαλλό για εκεί που πρέπει να βρίσκονται. Προσθέτω ένα στοιχείο ακόμα πέραν του γεγονότος ότι η λειτουργία των Φυλακών Κορυδαλλού έχει διαφοροποιηθεί. Υπάρχει δέσμευση να κλείσουν οριστικά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  6. Δεν υπάρχει επομένως καμία εκδικητικότητα από κανένα. Αυτά είναι για να τα λένε κορώνες όσοι θέλουν να συμπαρασταθούν στον Δ. Κουφοντίνα , τα οποία δυστυχώς βρίσκουν απήχηση και σε ένα ακροατήριο που έχει ευαισθησία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Υπάρχει λοιπόν μια απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και έχουμε φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Η απεργία πείνας είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Σύμφωνα δε, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν ο απεργών αρνείται σίτιση, δεν μπορεί να σιτίζεται γιατί λογίζεται ως « βασανιστήριο» . Δεν το καταλαβαίνω, αλλά έτσι είναι. Ωστόσο το ίδιο Δικαστήριο κάνει σαφές , ότι αν ο απεργών πια κινδυνεύει, θα πρέπει  να ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει απώλεια ζωής.
  7. Δεν έχει ίσως σημασία, αλλά επειδή λέγεται στο σημείο που βρισκόμαστε  θα πρέπει να λέγεται. Δεν έχει πεθάνει μόνο ένας απεργός επί Θάτσερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει πεθάνει και στην Γερμανία στέλεχος του RAF επί Χέλμουτ Σμιτ από τους κορυφαίους Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες.
  8. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν μπορεί να απειλείται από κανένα. Τα φαινόμενα επιθέσεων σε γραφεία πολιτικών , αστυνομικά τμήματα , οι επιθέσεις με μολότοφ θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κάθετα και οι πρωταγωνιστές τους να συλληφθούν και να τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.  Το αρμόδιο Υπουργείο και η ΕΛΑΣ θα πρέπει να απαντήσουν, να δείξουν ότι μπορούν να επιβάλουν την τάξη απέναντι σ΄αυτά τα φασιστοειδή. Είναι τραγικό να βλέπεις αστυνομικούς να τρέχουν επειδή επιτίθενται κάποιοι με μολότοφ σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο τρόπος είναι δικό τους θέμα με βάση Νόμους και Κανονισμούς. Το ίδιο ισχύει και με όσους απειλούν ότι αν πάθει κάτι ο Δ.Κ « θα καεί η Αθήνα» . Σιγά… Σιγά μη φοβηθούμε. Όσοι όμως επιδιώξουν να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες, ας είναι σαφές ότι θα αντιμετωπιστούν και μετά δεν θα πρέπει να λένε της γνωστές αηδίες περί « αστυνομοκρατίας».
  9. Το θέμα αυτή την ώρα είναι ότι κρίνεται η ζωή κάποιου. Υπάρχει τρόπος να λυθεί το θέμα και να μην πεθάνει, κάτι που κανείς δεν θέλει; Δεν μπορώ να συζητώ στην βάση ότι στην Ελλάδα από την μια υπάρχουν σκληροί και από την άλλοι ευαίσθητοι. Όλοι ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία αγαπάμε την ζωή, την σεβόμαστε , δεν θέλουμε να πεθαίνουν άνθρωποι. Όλοι πλην κάποιων ακραίων, ανάμεσά τους αυτός για τον οποίο συζητάμε  για το πως δεν θα χάσει την ζωή του. Υπάρχει τρόπος λοιπόν; ΝΑΙ. Να υποβάλει αίτηση ακύρωσης η δικηγόρος του Δ.Κ και να το αντιμετωπίσουν τα όργανα της Δικαιοσύνης, μιας και κανένας εκπρόσωπος του πολιτικού κόσμου δεν μπορεί να ακυρώσει αποφάσεις οργάνων της Δικαιοσύνης. Απορώ γιατί δεν το κάνει. Υπονοεί ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Θέμα της. Μπορεί να μην πιστεύει και στην Δημοκρατία. Αφού στην διάθεση και του Δ.Κ και της συνήγορού του υπάρχουν εδώ και δύο τουλάχιστον βδομάδες τα απαραίτητα έγγραφα που ζητούσαν έπρεπε να το κάνουν . Δεν καταλαβαίνω γιατί. Να το κάνουν τώρα. Για να σωθεί η ζωή . ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Υ.Γ: Όσοι ενημερώνονται για το τι ισχύει και τι όχι, ας μην διαβάζουν μόνο κάποιες ανακοινώσεις, κάποιες δηλώσεις ή παρεμβάσεις. Ας διαβάσουν και τις απαντήσεις της επίσημης Πολιτείας ή και άλλες απόψεις. Και μην ξεχνούν. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΖΩΗ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΩΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. Τα λόγια αυτά δεν απευθύνονται στους φίλους του στυγνού δολοφόνου… Αυτοί μιλάνε για Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου που όχι μόνο δεν πιστεύουν, αλλά και θέλουν να καταλύσουν. Αυτοί είναι υποκριτές και φασιστοειδή και μ΄αυτούς δεν έχω διάλογο , όπως δεν είχα ποτέ και με Χρυσαυγίτες. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα