Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθες στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ της Ολλανδιας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος του ΕΛΚ ο Manfred Weber και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες, Θανάση Μπακόλα, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ. Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα θα γίνει σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Maia Sandu, τον Πρωθυπουργό του Μαρόκου Aziz Akhannouch και τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Alberto Feijoo.

Στις διμερείς συναντήσεις συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.