Επιχείρηση «κουκουλώματος» έβλεπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις 26/7, δηλαδή πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (30/7). Ενδεχομένως να βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση ο κύριος Ανδρουλάκης, μιας και εφόσον η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν αντίθετη από εκείνη που επιθυμούσε -όπως και τελικά έγινε- θα έχανε το μοναδικό αφήγημα που είχε βάλει στον δημόσιο διάλογο ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Δεδομένου ότι ο κύριος Ανδρουλάκης έχει κάνει σημαία το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας, αναμένει κανείς ότι στην ανακοίνωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, θα αποδέχεται την κρίση της Δικαιοσύνης και ότι δεν την αμφισβητεί, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης. Διότι η αμφισβήτηση της κρίσης της Δικαιοσύνης -δηλαδή του πυρήνα του Κράτους Δικαίου-, συνιστά ευθεία βολή κατά του Κράτους Δικαίου. Μένει να φανεί εάν θα ξεχωρίσει η θεσμικότητα του ΠΑΣΟΚ από τις αντιθεσμικές «κορόνες» του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Η δημοσιογραφική έρευνα του @insidestory_gr αποκάλυψε το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ- #Predator, που εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση επιχειρεί να «κουκουλώσει» με σειρά αντιθεσμικών και εξόφθαλμων παρεμβάσεων.

Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα αποκαλυφθεί παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη.

Πήρα όλες τις νομικές πρωτοβουλίες, κάτι που δεν έπραξαν τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, που υπήρξαν αποδεδειγμένα «στόχοι» και θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους στους πολίτες.

Μετά την άρνηση της ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, προσέφυγα χθες εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας για να παραλάβω εγγράφως τους τυπικούς λόγους της παράνομης παρακολούθησής μου.

Είναι αδιανόητο μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας να τίθενται τέτοιας σοβαρότητας θέματα πλήρους απαξίωσης των θεσμών, υποβάθμισης του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας».

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Twitter / X