Σαραντά πέντε φωτιές για τις οποίες το 112 έστειλε 11 μηνύματα εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες. 

Αυτό επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαρθακογιάννης ο πρόσθεσε ότι οι άνεμοι ξεπερνούν τα 95 χιλιόμετρα την ώρα. Είπε επίσης ότι η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας ελέγχθηκε εντός δύο ωρών, κάτι που ισχύει και για τη φωτιά στη Δροσοπηγή Κορινθίας. 

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις» τόνισε. 

Ο Βασίλης Βαρθακογιάννης συνέστησε στους πολίτες να ενημερώνουν αμέσως τις Αρχές όταν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει φωτιά και να απομακρύνονται αμέσως. «Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. Γι' αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους. Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως. Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν. Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων», σημείωσε.

Δείτε την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη για τις φωτιές σε όλη τη χώρα.