«Ύπνωσις», η τελευταία κολεξιόν της Ίρις βαν Χέρπεν

21
«Ύπνωσις», η τελευταία κολεξιόν της Ίρις βαν Χέρπεν tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Τα κινητικά γλυπτά του Άντονι Χάου είχε ως πηγή έμπνευσης η Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Ίρις βαν Χέρπεν για την τελευταία κολεξιόν που παρουσίασε στην Élysée Montmartre, στο πλαίσιο της εβδομάδας Haute Couture του Παρισιού.

Αποτελούμενη από 19 διαφορετικές, πολυεπίπεδες κρεασιόν, η κολεξιόν «Ύπνωσις» ήθελε να αντικατοπτρίσει «την ομορφιά και πολυπλοκότητα του περιβάλλοντός μας», μιμούμενη τα λεπταίσθητα μοτίβα και δομές που υπάρχουν στη φύση.

Η κολεξιόν «Ύπνωσις’ είναι ένας υπνωτιστικός οραματισμός της ταπισερί της φύσης, οι συμβιωτικοί κύκλοι της βιόσφαιράς μας που συνυφαίνονται με τον αέρα, τη γη και τους ωκεανούς» εξήγησε η βαν Χέρπεν.

«Επίσης, αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη κατάτμηση των ρυθμών της ζωής και αντηχεί με την ευθραυστότητα στο εσωτερικό αυτών των συνδεδεμένων κόσμων» πρόσθεσε.

Η Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας συνεργάστηκε με τον Άντονι Χάου για το show, που ήταν σκηνοθετημένο γύρω από ένα σφαιρικό γλυπτό Omniverse του Αμερικανού καλλιτέχνη μέσα από το οποίο περνούσαν τα μοντέλα καθώς βάδιζαν στην πασαρέλα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr