ΥΠΕΞ: Έναρξη διερευνητικών με την Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου

by news

Κλείδωσε η ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. 

Ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει: «Ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021».

Νωρίτερα σήμερα προηγήθηκε το κάλεσμα Τσαβούσογλου σ’ επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δυο κρατών εντός του μηνός Ιανουαρίου, με την Ελλάδα να απαντά ότι δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση.

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών», σημείωνε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου με το υπουργείο αργά το βράδυ της Δευτέρας να τονίζει ότι οι διερευνητικές τελικά ξεκινούν στις 25 Ιανουρίου.

 
Μάλιστα ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα