Στo Δημόσιο επιστρέφει ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης από το βήμα του FinForum 2023, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι οι δύο εταιρείες επανέρχονται σε πλήρη κρατικό έλεγχο. «Το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, θα παραμείνει δημόσιο. Δεν είχαμε άλλωστε ποτέ πλάνο ιδιωτικοποίησης του είπε και πρόσθεσε ότι όσο οι δύο εταιρείες βρίσκονταν στο Υπερταμείο, βελτιώθηκαν κάποιες υπηρεσίες, ενώ παρέμεινε σταθερή η τιμή του νερού. 

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, ο κ. Δημητριάδης είπε πως στις 17 Ιουλίου αναμένεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό asset. Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της ΔΕΗ, της οποίας το Υπερταμείο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, επισημαίνοντας ότι από τα όρια της κατάρρευσης, η επιχείρηση μετασχηματίστηκε, έχει πλέον πολύ καλύτερα αποτελέσματα με τις επενδύσεις που έγιναν και στο εξωτερικό. 

Πρόσθεσε τέλος πως το Ταμείο θα προχωρήσει έναν κοινό διαγωνισμό για την παραχώρηση της διαχείρισης των υπόλοιπων 22 περιφερειακών αεροδρομίων.